Reiser nyheter - Japan

520 smittats av viruset, varav 454 fall ombord på kryssningsfartyget

2020-02-19 20:50:08

Japan har planer på att testa hiv-medicin för att behandla personer som har smittats av det nya coronaviruset. Totalt har 520 personer i Japan smittats av viruset, varav 454 fall (det vill säga cirka 90 %) ombord på kryssningsfartyget Diamond Princess som ligger i karantän i hamnen i Yokohama. Hittills har en person avlidit i landet till följd av viruset. Man vet dock inte när hiv-medicinerna kan godkännas för användning mot viruset. Tokyo har nyligen infört begränsningar på hur många personer som får vistas på allmänna platser och flera japanska företag uppmanar sina anställda att arbeta hemifrån.(nt.se)

Ny utstilling på Tokyo National Museum

2019-04-15 15:15:21

En utstilling av kunst- og håndverk med nasjonale skatter og viktige kulturelle gjenstander, vises mellom 16. april – 6. mai på Tokyo National Museum i Taito Ward, Tokyo. Evenementet er en del av det såkalte Tsumugu-projektet: Å fremme, tilbakestille og bevare skjønnheten i Japans kunst - arrangert av Kulturbyrået, Imperial Household Agency og Yomiuri Shimbun. En katalog med de seneste forskningsresultatene, blir for første gang presentert for å formidle betydningen av de kulturelle egenskapene ved utstillingen. Rundt 40 verker kommer til å bli presentert, inkludert tre statuer av "fem sittende vise Buddhaer" fra Kyotos Anshoji-tempel - skapt under Heian-perioden (fra slutten av 700-tallet til slutten av 1100-tallet), "Kasuga Deities on Deer" - malt under Kamakura-perioden (fra slutten av 1100-tallet til 1333) og har hengt på Nara National Museum. Kulturrådet har i mars anbefalt utdannings-, kultur-, sport-, vitenskaps- og teknologiministrene at disse to verkene betegnes som nasjonalskatter og utgjør viktig kulturell eiendom. (Japan News/Yomiuri Shimbun)

JR Central forhåndsviser toget N700S Shinkansen

2017-06-15 14:01:55

Det japanske jernbaneselskapet Japan Central Railway Company (JR Central) forhåndsviste neste generasjons Shinkansen-tog, N700S, den 1. oktober, da journalister ble invitert for å se en fullskala-modell og interiør-modell (en såkalt ‘mock up’) på Nippon Sharyo-fabrikken i Toyokawa i prefekturet Aichi. Energiforbruket ved 285 km /t blir på N700S redusert med 7 % sammenlignet med N700A, som selv ble introdusert i 2013. Takket være ny elektronikk med såkalte halvledere av kiselkarbid (SiC), som JR Central har utviklet i samarbeid med Toshiba, Hitachi, Mitsubishi Electric og Fuji Electric, kommer N700S til å være hele 20% lettere og ha en akselvekt på kun 11 tonn, hvilket er lettest av alle høyhastighetstog - og hvert kjøretøy sin vekt kan dermed minskes med 140 kg. En ny type “nese” har blitt utviklet for å minske luftmotstand, lyd og vibrasjoner, og kommer dessuten til å gjøre N700S visuelt distinkt fra den nåværende N700A-modellen. N700S har fått et nytt, lett hjulunderstell (boggi), utviklet for å minske massen, forenkle vedlikeholdet og minimere støy. Forbedret aktiv dempnings-kontroll gir bedre komfort for Green Car-passasjerer. Den nye boggien resulterer i en vektbesparelse på 75 kg per vogn sammenlignet med N700A. Ved jordskjelv reduseres stoppavstanden for en automatisk nødbremsing i 285 km/t til 2,8 km, mot 3 km for N700A. Dette kommer til å oppnås gjennom forbedringer av ATC- og bremsesystemet. En ny design på strømavtakeren kommer til å forbedre dagens strømforsyning og minske vedlikeholdet, og en revidert bærekonstruksjon kommer til å redusere strømavtakerens totale vekt med 50 kg. En 16-vogns prototype begynner prøvekjøringen i mars 2018, mens de ordinære togene blir satt i trafikk på Tokaido Shinkansen mellom Tokyo og Osaka i 2021 (railjournal.com).

Ginzalinjen

2016-04-08 12:36:48

Tokyo Metro er den eldste T-banen i Asia. Først ut var Ginza-linjen som åpnet i 1927.  Hele systemet med totalt 9 linjer fordelt på 195 km, transporterer ca. 7 millioner passasjerer om dagen. Dessuten driver et annet selskap ytterligere 4 linjer. Totalt har Tokyos lokaltognett 532 km som står for ca. 70 % av alle reiser i området og gjør systemet til et av verdens største. I 2013 ble flere linjer bygget ut, og det pågår et vedlikeholdsarbeid av Ginza-linjen som skal være klar til 2020. Det som gjør linjen spesiell, er at den er èn av to med normal sporbredde, men med en liten profil. De øvrige har smal sporvidde på 1067 mm.

Hokkaido Shinkansen klar for trafikk

2016-03-24 22:06:22

Japans tre nordlige øyer blir bundet sammen av høyhastighetstog når 149 km lange Hokkaido Shinkansen, begynner å trafikkere strekningen 26. mars.   
Øyene er forbundet med fastlandet gjennom den 53,8 km lange Seikan-tunnelen. Den åpnet i 1988 og har hittil bare vært trafikkert av de konvensjonelle 1067 millimeter-togene, men nå kommer også høyhastighetstoget Shinkansen til å trafikkere strekningen. I og med dette kommer nattogene som har gått til å forsvinne. Imidlertid vil smalsporet fortsatt være viktig for industriene i området

Yoyogi Park i hjertet av Tokyo

2016-02-23 16:34:51

På din reise til Tokyo bør du definitivt besøke bydelen Shibuya-ku for å stresse ned. Her tilbys du avkobling i det grønne. Men litt mer livlig på søndager er det!
I denne bydelen finner du oasen Yoyogi Park. Den ligger ved siden den gullkantede avenyen Omotesando. Ettersom Tokyo er en tett bebygget storby, er parkene nødvendige for de stressede byboerne. Yoyogi Park er stedet hvor mange japanere treffes og kan puste ut etter en hard arbeidsuke med striskjorte. Her legger de brylkrem i håret og jammer til amerikansk pop fra 1950-tallet.
Yoyogi Park har også en modnere side som er verdt å se. Den ligger på den nordvestre delen av parken hvor det er et sykkelsenter med utleie av tandemsykler. Man kan sette seg ned og ta en øl, spise is, eller se på hundeoppvisninger med chihuahuaer utkledte som cheerleadere.
Yoyogi Park er åpen døgnet rundt og det er helt kostnadsfritt å ferdes der. For å komme seg dit tar man T-banen til Harajuko og går av ved Omotesando. Det går også an å ta Chioda-linjen til Yoyogi-koen, exit 4.

Japan senker det vulkanske aktivitetsnivået for Sakurajima til nivå 2

2015-11-27 13:22:41

Japans meteorologiske institutt senket torsdag det vulkanske aktivitetsnivået for vulkanen Sakurajima,i sørvestre Japan, fra nivå 3 til 2. Dette beror på at ingen eksplosive utbrudd har funnet sted siden 16. september og ingen små utbrudd siden 28. september.

Tunfisken er tilbake

2015-09-03 14:35:30

I Tokyo Sea Life Park kan besøkende nå nyte synet av blåfinnet tunfisk i dets store tank, da teipen som hindret fisken i å svømme inn i glasset nå er fjernet.
68 tunfisker, som ble sett svømmende omkring blant øvrige fisker i akvariumet i Tokyos Edogawa Ward, gir en påminnelse om hvordan det var før desember, inntil massedøden inntraff.
I begynnelsen av desember fantes det 165 fisker i tanken, inklusive 63 tunfisker. I mars var alle døde utenom én.
Sent i juni slapp man oppi 77 nye tunfisker, og klistret gul teip på rutene for å forhindre at fisken svømte inn i glasset. Siden tok man gradvis bort teipen alt ettersom fisken vendte seg til tanken.
Bortsett fra de 10 tunfiskene som døde under transporten, har alle klart seg bra.

Engelsk magasin rangerer Tokyo som beste by å bo i

2015-06-15 11:21:08

Det engelske magasinet Monocle rangerer Tokyo på 1. plass på listen over "Beste byer å bo i". I 2014 lå Tokyo på 2.  plass, men har i 2015 kapret topplasseringen.
Japan har tre byer inne på topp 20-listen; Fukuoka på 12. plass og Kyoto på 14. plass.
Byene har blitt vurdert etter informasjon om kriminalitet, helsevesen, statlig finansiert utdannelse, klimaet for næringslivet, kulturtilbud, stengetid for barer, prisen på en god lunsj og nærhet til innsjøer, hav og fjell.
I følge tidsskriftet representerer Tokyo paradokset av en enorm storby og følelsen av ro og fred.
Om Tokyo er en bra by å bo i, er den også et utmerket reisemål!

Hissarna i Tokyo Skytree renoveras för att motstå kraftigare vindar

2015-06-08 10:16:32

TV-tornet Skytree i Tokyo är Japans högsta byggnadsverk och sträcker sig 634 meter upp i skyn. Men många besökare har blivit besvikna då hissarna till utsiktspunkten ofta varit stängda. Nu har man beslutat att renovera hissarna så de bättre kan motstå kastvindar.

Tornet är tre år gammalt och blev en stor succé när det öppnades men numera ser man en minskning av antalet besökare. Många förbokar biljetter, vilket inte garanterar att tornet är öppet, och blir mäkta besvikna då hissarna automatiskt stängs av vid kraftiga vindbyar. Under 2014 stängdes tornet i 28 dagar på grund av vindarna.