Reise til Aserbajdsjan

Vegger av Icheri Sheher festning i Baku, Aserbajdsjan

I det sørøstlige Kaukasus ligger det gass- og oljerike landet Aserbajdsjan, som grenser til Det kaspiske hav i øst. Hovedstaden Baku ligger på østkysten der mengder av historiske og kulturelle innslag finnes samlet. Landets historie er ansett å være en av de eldste i verden!

Det har ikke alltid vært en selvfølge å reise til Aserbajdsjan da landet har vært i krig og konflikter i mange år. Etter at landet ble en selvstendig republikk og eksporten har ekspandert har landet fått en sterkere økonomi. Byene har utviklet sig i positiv retning og landet har blitt roligere som i sin tur gjør at flere eventyrslystne rundt om i verden har blitt lokket til å oppdage det myteomspunnede landet som ligger mellom Kaukasus høye fjelltopper.

Innenfor landets grenser finnes mange interessante plasser å reise til, så som hovedstaden Baku, som er Kaukasus største og mest kosmopolitiske by. Det er få plasser i verden som har blitt forandret så fort som Aserbajdsjans hovedstad. En reise til Baku gir en historisk og kulturell opplevelse. I byen finner man bl.a. Shirvanshahernes palass og Jomfrutårnet med vakker utsikt over Det kaspiske hav.

Sheki, som ligger i nordvest, er en av de aller eldste byene i Aserbajdsjan. Her får vi oppleve de vakker natur med pittoreske fjellskråninger og Kaukasus snøkledde fjell.

I Gobustan kan vi oppleve fascinerende, men ufarlige leirevulkander, sammen med urgamle helleristninger. Området er er et populært utfluktsmål for turister og i 2007 ble det oppført på UNESCO’s verdensarvsliste.

Du er velkommen til å bli med Phoenix på en reise gjennom det fascinerende Aserbajdsjan, Georgia og Armenia som sammen utgjør Sør-Kaukasus!

Rundresor


Holy Trinity Cathedral i Tbilisi, Georgien

Aserbadjsjan og Georgia


Georgia og Aserbadjsjan ligger i Kaukasus mellom Det svarte hav og Det kaspiske hav. Den kaukasiske gjestfriheten er velkjent og vi kommer å merke den på vår reise i disse to landene. Hovedstadene Baku og Tbilisi er eksotiske plasser for oss med mange...

fjell i caukasus

Kaukasus


Bli med på en spennende reise til de tre kulturlandene Aserbajdsjan, Georgia og Armenia i det fascinerende Kaukasia, området mellom Svartehavet og Det kaspiske hav, og grenselandet mellom Europa og Asia. Kaukasia byr på utrolige naturopplevelser og...