Reise til Burma

Buddhists ceremony of ordination and novitiation in burma

Phoenix reiser til Burma gir deg innblikk i menneskers hverdag både på landsbygda og i byene, på markeder, i havnen, på toget og på rismarkene. Vi får også mulighet til og se og oppleve Burmas historie og religion. Skinnende, glitrende, ukjente og magiske Burma. Et land som lenge har vært stengt og ukjent, og for og være en av verdens strengeste diktaturer, begynner sakte åpnes for verden, og folkets demokratihelt; Aung San Suu Kyi har blitt sluppet ut fra sin lange husarrest. Kanskje, kanskje kan vi ane en lysere fremtid for Burmas folk.

Myanmar, som er landets offisielle navn ifølge militærjuntaen, er ett av verdens mest buddhistiske land og her vrimler det av munker, tempel og pagoder over hele landet. Det vennlige burmesiske folket er etter mange år av påtvunget isolering veldig interessert av og få kontakt med utlendinger og interessen for omverden er stor.

En reise til Burma gjør sterkt inntrykk på de fleste på flere nivåer. På våre innholdsrike reiser gjennom Burma reiser vi med blant annet fly, buss, båt, tog og hestevogn. Vi besøker floder og sjøer, besøker byer og får rike muligheter til å se jordbruk, fiske og lokalt håndarbeide. Under våre reiser oppleves kloster og merkelige Buddhastatuer, kolonialbygg, edelstensmarked og det kongelige palass. En av de absolutte severdighetene i Burma som du må få med deg er den fantastiske og rolige Schwedagon Paya som troner skimrende over Yangon eller Rangoon, tidligere hovedstad i Burma, med sine 98 meter dekket av rent  gull og ekstra glitter i form av diamanter og rubiner. Dette er Burmas helligste plass og respekten for tempelet merker du i hvert fotsteg og åndedrag. En reise til Burma er ikke heller komplett uten og ha besøkt området ved Inle Lake, landets nest største innsjø, som ligger vakkert til blant trekledde fjell i  Shanstaten. Her bor vi vakkert i små hus på påler ved strandkanten og vi gjør fine utflykter med båt på sjøen og gjør herlige utflukter blant lokalbefolkningen.

Bli med Phoenix på en lærerik og annerledes reise til fantastiske Burma.

Rundresor


barn munk i Yangon, Burma

Eksotiske Burma


Finnes det noe som er mer spennende enn å reise til et uvanlig og sjeldent besøkt reisemål? Å få følelsen av å oppdage noe som få andre har opplevd? Thailand har jo blitt hverdag for mange, men nabolandet Burma er fremdeles veldig ukjent. På vår...