Reise til Ecuador

Basilica del Voto Nacional, Quito, Ecuador

Ecuador har fått sitt navn fra Ekvator. Det er Sør-Amerikas nest minste land, men kan nesten tilby alt for sine tilreisende gjester. Landet strekker seg fra Amazonas over Andesfjellene og ned mot Stillehavskysten i Sør-Amerika. Ecuador er et av de mest populære turistreisemålene i Sør-Amerika og landet har høye fjell, strender, tåkeskoger, tropisk regnskog og et rikt plante- og dyreliv. På en reise til Ecuador er det et must å besøke de berømte Galapagosøyene, som ligger 100 mil ut i Stillhavet, med sitt specielle dyreliv. Det var her Charles Darwin hentet inspirasjon til sin evolusjonsteori på 1800-tallet. Galapagos er unik med sin isolerte beliggenhet og stillhet, sitt milde klima og sitt utrolige dyreliv. Hele øygruppen er en nasjonalpark og landskapet er vulkansk og karrig og nærmest ørkenatig i lavlandet men planterikt på noen plasser i høylandet. Man finner mange endemiske arter her, og forklaringen på det spesielle dyrelivet er bl.a. at øyene ikke ble oppdaget før i år 1535.

Guayaquil er vårt utgangspunkt i Ecador på vår reise. Guayaquil er landets komersielle sentrum med mer enn halvparten av landets bedrifter, og ved byens elvebredder finner man de gamle kvartalene Las Penas med sine mange restauranter og barer. På Galapagos kommer vi til å bo på den største øya, Santa Cruz, og herfra gør vi utflukter med båt der vi kommer til å fascineres av det helt unike dyrelivet på øyene ved Santa Cruz. Vi får se mange forskjellige fuglearter, som blåfotsule og fregattfugler samt kjempeskilpadder, sjøløver, pelikaner og den unike haviguanen. En reise til Ecuador og Galapagos er en drøm for mange!

Rundresor


Galápagosøyene skilpadde,Ecuador

Galápagosøyene og Macchu Picchu


På denne reisen får du mulighet å besøke to av verdens mest populærer reisemål; Machu Picchu i Peru og Galapagosøyene i Ecuador. Peru er et land med en svært vennlig befolkning og her får vi oppleve storslagen natur kombinert med spennende...