Indias Gylne triangel og Ganges

Varanasi på Ganges River, India

Reisen til India tar deg med til verdens nest mest folkerike land. Her finner du en utrolig blanding av kulturer, språk, religioner og tradisjoner. Og det er nettopp dette som er så spennende med India – en flere tusen år gammel sivilisasjon som også i dag sjarmerer oss med sine uvurderlige palasser, praktfulle templer og fargerike folkemengder. På rundreisen besøker du den såkalte Gylne triangelen. Men først begynner eventyret i hovedstaden New Delhi med alle sine historiske minnesmerker og regjeringsbygg, og så fortsetter det med en spennende tur til Varanasi og Khajuraho. Deretter er det på tide å dra til Den gylne triangelen, som omfatter byen Agra, kjent for et av verdens store underverk, gravmonumentet Taj Mahal, og «den rosa byen» Jaipur, som har en rekke bygninger oppført i rosafarget sandsten. 

Dag 1: Reise til India
Fly til Indias hovedstad, Delhi. Måltider er inkludert om bord på den lange flyturen.
 
Dag 2: Delhi
Etter ankomst til Delhi drar vi direkte til hotellet vårt, der vi spiser frokost og sjekker inn. Etter en kort hvilepause starter vi rundturen vår i Old Delhi. Det syder av folkeliv og aktiviteter, vi får se byporter, trange smug, basarer, moskeer og flere historiske monumenter. I de fargerike og krydderduftende basarkvarterene rundt Chandni Chowk rusler vi rundt og suger inn atmosfæren. Vi besøker Det røde fortet, der Jawaharlal Nehru holdt en tale da India ble selvstendig i 1947. Så kommer vi til Jama Masjid-moskeen, den største moskeen i India, og Raj Ghat, der Mahatma Gandhi ble kremert. Vi får oss også en tur med rickshaw gjennom noen områder i Old Delhi.  Overnatting i Delhi.
 
Dag 3: Delhi – Varanasi
Om morgenen flyr vi til Varanasi. Hvert år kommer millioner av hinduer hit som pilegrimer for å bli renset for sine synder ved å bade i Ganges. Mange kremasjoner på store likbål finner også sted her. Asken fra kremasjonene strøs utover elven etterpå. Vi installerer oss på hotellet vårt, og om ettermiddagen besøker vi bydelen Sarnath. Her sies det at Buddha, Siddharta Gautama, holdt sin første preken, og her ble også den første buddhistiske sanghaen, eller fellesskapet, dannet.  Om kvelden får vi også anledning til å delta i Ganga Aarti, et vakkert rituale der hinduer hver kveld tenner små lys som deretter flyter bort på Ganges’ overflate. Seremonien utføres som et offer til gudinnen Mor Ganges. Overnatting i Varanasi.
 
Dag 4: Varanasi
Tidlig om morgenen kan vi nyte en båttur i soloppgangen på den hellige elven Ganges, før vi får se det gamle, tradisjonelle og religiøse renselsesritualet som skjer på de mange trappene ned til elven. Deretter kjører vi til Bharat Mata-tempelet, eller Mor India-tempelet, og Benares Hindu University. Vi får også tid til å vandre rundt i gater og smug i denne eldgamle byen, som før het Benares.  Overnatting i Varanasi.
 
Dag 5: Varanasi – Khajuraho
Overføring til flyplassen for å fly til Khajuharo. Etter ankomsten hit tar vi en rask tur innom hotellet for å ordne oss litt, og så fortsetter vi oppdagelsesferden i det bemerkelsesverdige India. Nå skal vi se på de hinduistiske og jainistiske templene i denne byen. De står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sine mange erotiske skulpturer. Overnatting i Khajuraho.
 
Dag 6: Khajuraho – Orchha
I dag kjører vi med buss langs Betwa-elven til Orchha (reisetid ca. 45 minutter). Her får vi muligheten til å oppdage en helt annen side av India. Orchha, som opprinnelig var en jaktmark, har endret seg lite gjennom århundrene. Selv om byen er ganske liten, er den full av vakre templer og palasser, som ble bygget på 1500-tallet av den daværende herskeren Bundelasklanen. Vi besøker det store fortet i Orchha, som inneholder et stort antall monumenter og består av fort, palass, tempel og andre byggverk. Overnatting i Orchha.
 
Dag 7: Orchha – Agra
Etter frokost kjører vi til Jhansi, der vi går om bord på et tog med klimaanlegg som transporterer oss til Agra. Etter ankomst til Agra besøker vi det imponerende Agra Fort, som innenfor sine mektige murer er hjem til noen av Indias flotteste byggverk fra mogultiden. Under stormogulen Akbar den store på 1500-tallet fungerte Agra Fort som et militært festningsverk, men etter hvert ble fortet bygget om til et luksuriøst palass. Overnatting i Agra.
 
Dag 8: Agra
Agra var hovedstad i mogulimperiet og er i dag en av de store turistattraksjonene i India. Hele formiddagen er viet til Taj Mahal, dette perfekt utførte monumentet over en avdød, elsket kone. Alt er laget av hvit marmor, og et stort antall dyktige håndverkere la ned et enormt arbeid for å gjøre dette gravmonumentet til et kunstnerisk og arkitektonisk mesterverk. Her er det også en sarkofag som er utsmykket med store mengder edelstener. Overnatting i Agra.
 
Dag 9: Agra – Jaipur
På veien fra Agra besøker vi Fatehpur Sikri, en vakker middelalderby som ble bygget av stormogulen Akbar den store. Akbar fikk blant annet laget en kolossal kunstig innsjø på 32 km i omkrets. Her ligger det også en moské som kunne romme 10 000 mennesker samt store palasser og forsvarsanlegg.  Byen ble forlatt etter bare noen tiår på grunn av vannmangel! Fatehpur Sikri har antakelig den best bevarte samlingen av mogularkitektur i hele India.  Vi fortsetter nå til Jaipur, også kalt «Den rosa byen», Rajasthans dynamiske og livlige hovedstad. Overnatting i Jaipur.
 
Dag 10: Jaipur
Amber Fort var det tidligere sentrum for Jaipurs herskere. Amber-palasset er berømt for sitt fantastiske speilkammer, der det føles som om man er inne i en snøkrystall! Så avlegger vi et besøk på et bomullsveveri, der vi også får se hvordan tøyet farges og hvordan man lager tekstiltrykk. Senere passerer vi Hawa Mahal, eller «Vindens palass», enda et av Jaipurs bemerkelsesverdige og mektige byggverk, som også er konstruert av rosa sandsten.  Neste stopp er City Palace, som fremdeles er maharajaens bolig. Hvis flagget er oppe, er han hjemme! Deler av palasset er gjort om til museum, med en imponerende samling av kunst, tepper og våpen. På den andre siden av veien ligger Jantar Mantar, maharaja Sawai Jai Singh IIs steinobservatorium, som svært tydelig viser at Europa ikke alltid har vært ledende i utviklingen. Her er det mange geniale instrumenter, blant annet et 27 meter høyt solur! Også i Jaipur er det mange spennende og eksotiske basarkvarterer å utforske. Overnatting i Jaipur.
 
Dag 11: Jaipur – Delhi
Etter frokost drar vi tilbake til Delhi, og nå besøker vi den nyere og mer offisielle delen av byen.  Denne delen ble bygget som det britiske imperiets hovedstad i India. Her ser vi det offisielle India med parlamentshuset, presidentpalasset og regjeringsbyggene. Vi følger Rajpath, en bred bulevard, og passerer blant annet India Gate og nasjonalstadionet. Denne gaten er den viktigste i India, og her foregår den årlige paraden på Republikkens dag den 26. januar. Om kvelden får vi en herlig avskjedsmiddag. Overnatting i Delhi.
 
Dag 12: Hjemreise fra Delhi
Om morgenen blir vi overført til flyplassen og reiser hjem via Helsinki til påstigningsstedet. Måltider er inkludert om bord på den lange flyturen.


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-10-13 2020-10-24 Oslo 23 500
Finnair På forespørsel Bestill her
2020-11-17 2020-11-28 Oslo 23 500
Finnair Åpent Bestill her
2021-02-09 2021-02-20 Oslo 22 800
Finnair Åpent Bestill her
2021-10-19 2021-10-30 Oslo 23 500
Finnair Åpent Bestill her
2021-11-02 2021-11-13 Oslo 23 500
Finnair Åpent Bestill her
2022-01-25 2022-02-05 Oslo 23 500
Finnair Åpent Bestill her
2022-02-22 2022-03-05 Oslo 23 500
Finnair Åpent Bestill her

Prisene er basert på nåværende (2019-09-17) kjente kostnader og valutakurser. Vi reserverer oss for prisendringer.

Alt dette er inkludert i prisen:
Flyreise Oslo til Delhi t/r
Innenriksflyvninger i India
Alle flyskatter.
Hotell med frokost
Helpensjon
Utflukter i henhold til program
Engelsktalende lokalguider
Svensktalende reiseleder

Bestilles mot tillegg:
Enkeltrom: 3 800 kr.
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Prisen inkluderer ikke:
Visum til India
Tips til lokalguider og sjåfører ca. USD 50 per person
 

Muse Sarovar Portico hotel i new Delhi, Indien

Muse Sarovar Portico,Nehru Place

New Delhi

India

Till hotellets hemsida
ivatas By Ideal hotel i Varanasi, Indien

Rivatas By Ideal

Varanasi

India

Till hotellets hemsida
Khajuraho SYNA Heritage, Indien

SYNA Heritage Hotel

Khajuraho

India

Till hotellets hemsida
Orchha amar mahal hotel, Indien

Amar Mahal

Orchha

India

Till hotellets hemsida
Clarks Shiraz, Agra, Indien

Clarks Shiraz

Agra

India

Till hotellets hemsida
Jaipur Park Regis, Indien

Park Regis Jaipur

Jaipur

India

Till hotellets hemsida