Indias Gylne triangel og tigersafari

Taj-Mahal, Agra, India

Velkommen til en rundreise der du får se Indias fremste severdigheter. Vi reiser langs den såkalte «Gylne triangelen», besøker blant annet New Delhi, Jaipur og Agra og får oppleve de verdensarvstedene som pleier å stå på de fleste indiafareres ønskeliste. På reisen får du blant annet besøke den livlige millionbyen Delhi, stormogulenes storslagne palasser og det eventyrlige Taj Mahal. Reisen inkluderer dessuten en safari i Ranthambore nasjonalpark med fantastiske naturopplevelser og gode sjanser til å se en bengalsk tiger i sitt naturlige miljø.

Dag 1: Reise til Delhi
Fly til Delhi via Helsinki. Måltider er inkludert om bord på den lange flyturen.
 
Dag 2: Delhi
Ankomst til Delhi tidlig om morgenen. Vi befinner oss nå i hovedstaden i verdens nest mest folkerike land. Vi spiser frokost og opplever hvordan Delhi våkner til liv. India er en av verdens eldste sivilisasjoner, men har alltid vært mottakelig for nye impulser utenfra. Delhi har over tid absorbert ulike kulturelle uttrykk som handelsmenn langveisfra og utenlandske erobrere har ført med seg. Mongoler, tyrkiske folkegrupper og engelskmenn har alle satt sitt preg på historiens gang. Under dagens rundtur i byen ser vi Delhis moderne bydel (New Delhi), som har et ganske strukturert bybilde med brede bulevarder, alleer og parker. Rundturen går langs New Delhis paradegate, Rajpath, og passerer blant annet triumfbuen India Gate og nasjonalstadionet Dhyan Chand National Stadium. Vi får også se parlamenthuset, presidentpalasset og regjeringsbyggene, og så besøker vi to verdensarvsteder, den høye minareten Qutb Minar fra slutten av 1100-tallet og stormogulen Humayuns gravmonument, som ble oppført i 1570. På slutten av India-oppholdet får vi oppleve mer av Indias hovedstad. Overnatting i Delhi.
 
Dag 3: Delhi – Agra (Taj Mahal)
Etter frokost kjører vi gjennom den indiske landsbygda til byen Agra. På veien får vi et innblikk i hverdagslivet til innbyggerne i de små landsbyene vi passerer. Etter at vi har sjekket inn på hotellet vårt, begir vi oss til det fantastiske Taj Mahal, Indias mest berømte byggverk, som står oppført på Unescos verdensarvliste med begrunnelsen: «Et universelt beundret mesterverk blant verdens kulturarv». Det palasslignende mausoleet stod ferdig i 1631 og ble bygget av stormogulen Shah Jahan til minne om hans elskede kone Mumtaz Mahal, som døde i barsel. Overnatting i Agra. 
 
Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Ranthambore
Etter frokost reiser vi til Ranthambore gjennom den indiske delstaten Rajasthan («kongenes land»), med sitt fascinerende landskap og rike historie. På veien besøker vi Fatehpur Sikri, som fungerte som mogulrikets hovedstad fra 1571 til 1585, før byen til slutt ble forlatt. Men de storslagne bygningene med sin flotte arkitektur stod igjen til ettertiden. «Seiersbyen» med sitt vakre palassområde og store moské står på Unescos verdensarvliste. Overnatting i Ranthambore.
 
Dag 5: Tigersafari i Ranthambore nasjonalpark
Vi står opp tidlig om morgenen for å dra på tigersafari i nasjonalparken Ranthambore, som siden 1973 har vært Indias viktigste reservat for den bengalske tigeren. Dagen byr på fantastiske naturopplevelser med gode sjanser til å se ville tigere i sitt naturlige miljø. Overnatting i Ranthambore.
 
Dag 6: Ranthambore – Jaipur
Om morgenen setter vi kursen mot Jaipur, også kjent som «den rosa byen», ettersom mange av husene i den gamle bykjernen er bygget i rosa sandsten eller malt i en varm rosa farge. Vi besøker det berømte Amber Fort, som ligger rett utenfor Jaipur og er bygget i rød sandsten og marmor. Festningen er et fantastisk syn med sine mektige, beskyttende murer som speiler seg i Moala-sjøen nedenfor. Vi tar oss opp til festningen og får se dets vakre interiør med ypperlige veggmalerier, elfenbensintarsia og mosaikk. Festningen stammer fra 900-tallet og står oppført på Unescos verdensarvliste. Overnatting i Jaipur.
 
Dag 7: Jaipur
Etter frokost venter det oss en rundtur i byen, der vi besøker Bypalasset, som ble oppført på 1700-tallet som sete for Jaipurs maharajaer. I det store palasskomplekset med alle sine palassbygg, annekser og hager, ligger den nåværende maharajaens bolig. Hvis flagget er oppe, er han hjemme! Deler av palasset er gjort om til museum med utstillinger av blant annet kunst, tepper og våpen. I nærheten ser vi det eventyrlige Hawa Mahal («Vindenes palass») i rød og rosa sandsten, og det underlige Jantar Mantar-observatoriet med sitt 27 meter høye solur. Etter lunsj er ettermiddagen fri til egne eventyr i den fotgjengervennlige byen. Overnatting i Jaipur.
 
Dag 8: Jaipur – Delhi
Etter frokost reiser vi tilbake til Delhi – en busstur på ca. fem timer gjennom det nordindiske landskapet. Etter at vi har sjekket inn på hotellet vårt, byr ettermiddagen på en rundtur i hovedstadens eldre bydeler (Old Delhi). Vi begynner med å besøke Det røde fortet, som til og med 1857 var stormogulenes residens. Der holdt også Indias første statsminister Jawaharlal Nehru en tale for nasjonen i 1947 for å markere den indiske nasjonens nyvunnede uavhengighet. Deretter fortsetter vi til Indias største moské, Jama Masjid («Fredagsmoskeen»), som ble oppført på midten av 1600-tallet av mogul Shah Jahan (stormogulen som også oppførte Taj Mahal). Deretter besøker vi Raj Ghat, et minnesmerke over Indias landsfader Mahatma Gandhi. I løpet av dagen ser vi også den gamle bydelens berømte byporter og andre historisk interessante steder og får dessuten oppleve byens eksotiske basarområde med sine trange smug. Overnatting i Delhi.  Om kvelden møtes vi til en avskjedsmiddag med indiske delikatesser. Overnatting i Delhi.
 
Dag 9: Hjemreise fra Delhi
Overføring til flyplassen før hjemreisen til påstigningsstedet via Helsinki. Måltidene er inkludert om bord på den lange flyturen.


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-10-12 2020-10-20 Oslo 14 900
Finnair Åpent Bestill her
2020-11-02 2020-11-10 Oslo 14 900
Finnair Åpent Bestill her

Prisene er basert på nåværende (2019-08-28) kjente kostnader og valutakurser. Vi reserverer oss for prisendringer.

Alt dette er inkludert i prisen:
Flyreise Oslo til Delhi t/r
Alle flyskatter.
Hotell med frokost
Helpensjon
Utflukter i henhold til program
Tigersafari i Ranthambore
Engelsktalende lokalguider
Svensktalende reiseleder

Bestilles mot tillegg:
Enkeltrom: 2 800 kr.
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Prisen inkluderer ikke:
Visum til India
Tips til lokalguider og sjåfører ca. USD 40 per person
 

Preliminära flygtider med Finnair:
Oslo - Helsingfors: 13:15 - 15:40
Helsingfors - Delhi: 20:20 - 06:35 nästa dag

Delhi - Helsingfors: 10:40 -14:45
Helsingfors - Oslo: 16:05 - 16:35

 

Hilton Garden inn Bani Square, new delhi, Indien

Hilton Garden Inn Baani Square

New Delhi

India

Till hotellets hemsida
Clarks Shiraz, Agra, Indien

Clarks Shiraz

Agra

India

Till hotellets hemsida
Ranthambhore Regency Hotel, Indien

Ranthambore Regency Hotel

Sawai Madhopur

India

Till hotellets hemsida
Lemon tree hotel i Jaipur, Indien

Lemon Tree Premier

Jaipur

India

Till hotellets hemsida