Reise til Israel

Mount Carmel i Haifa, Israel

Israel er et lite land og oversiktlig og lett og reise i. Det er få land i verden som har hatt en så rik, stormende og omvekslende historie. Israel er et ungt land, men med aner flere tusen år tilbake i tid. I middelalderen valfartet pilgrimer til fots fra hele verden til Jerusalem og Palestina, bibelens forjettede land. Vi kan raskt og enkelt reise dit og oppleve alt det som pilgrimene så samt å oppleve så mye mer. Å reise rundt i Israel er som å reise tilbake i tid og mellom forskjellige religioner. Her har noen av de mest avgjørende hendelsene i vår historie funnet sted og her ble det meste av den bibelske historien utspilt.

I hovedstaden Jerusalem, som lenge var verdens sentrum, kan vi bokstavelig vandre rundt i historien. Vi kan følge Jesus veg langs den historiske gaten Via Dolorosa. Vi speider ut over byen fra Oljeberget og nyter av stillheten i Getsemane urtegård. Her kan vi også se muslimenes tredje helligste plass i verden, den vakre klippemoskéen. Så kastes vi plutselig inn i middelalderens mystiske Orienten når vi går gjennom de trange basarene i den gamle bydelen, kjenner duften av krydder og hører de arabiske selgerne. Ikke langt derfra kan vi se de ortodokse jødene som står foran Klagemuren. I store deler av byen foregår et helt vanlig liv med kafeer, restauranter, varehus, kontor og moderne statsinstitusjoner som parlamentet Knesset.

Rundt i landet havner man ofte tilbake historien. Her får vi oppleve kjente, historiske plasser som Jeriko, Nazareth, Betlehem, Genesaretsjøen og det velkjente Dødehavet. Vi besøker også den ytterst symbolladede klippefestningen Masada, vi besøker korsfarerbyer samt får oppleve et fascinerende ørkenlandskap. Men det moderne Israel omfatter også de store kibbutzkollektivene der man med avansert kunstvanning har fått ørkenen til å blomstre med store avlinger med frukt og grønnsaker. Her kan vi også se resultet av det politiske spillet mellom jøder og palestinere, med nybyggerbosettninger og avgrensninger. En reise gjennom Israel blir dermed en lærerik og spennende opplevelse om hvordan mennesket, på godt og vondt, har formet sin verden.

Rundresor


Western Wall, Jerusalem

Israel og Jordan


Bli med på en spennende og innholdsrik reise til Midtøsten og de to kontrastrike landene Jordan og Israel, med hovedstadene Amman og Jerusalem. Her finnes ufattelig mange levninger fra antikken og kristen tid, godt bevarte romerske bosettinger, men...

Vestmuren, Jerusalem, Israel

Israel og Palestina


Israel byr på et mangfold og en variasjonsrikdom uten like! Her finner du alt fra frodige dalstrøk, slettelandskap, fjellområder og ørken. Her, på historisk grunn, er det et stort antall jødiske, kristne og muslimske minnesmerker. Israel har et...