Israel og Palestina

Vestmuren, Jerusalem, Israel

Israel byr på et mangfold og en variasjonsrikdom uten like! Her finner du alt fra frodige dalstrøk, slettelandskap, fjellområder og ørken. Her, på historisk grunn, er det et stort antall jødiske, kristne og muslimske minnesmerker. Israel har et sterkt internasjonalt preg, og en stor del av befolkningen har kommet hit fra hele verden.  Bli med på en rundreise til Israel, der du får et innblikk i den moderne staten Israel og får oppleve steder som Nasaret, Golanhøydene og Dødehavet. Vi besøker også Betlehem og Jeriko på palestinsk territorium. Under reisen blir vi kjent med steder som nevnes i Bibelen, men også levninger fra romertiden. Mot slutten av reisen opplever vi Jerusalem, der vi får føle det historiske suset i Gamlebyen.
 

Dag 1: Reise til Israel (Tel Aviv)
Etter ankomsten i Tel Aviv blir vi møtt av vår lokale representant, før vi begir oss til hotellet vårt. Overnatting i Tel Aviv. Måltider er inkludert om bord på den lange flyturen.
 
Dag 2: Tel Aviv – Jaffa – Caesarea – Haifa – Acre – Genesaretsjøen
Etter frokost reiser vi til den historiske havnebyen Jaffa. Byen var befolket allerede i år 7500 f.Kr., og havnen er blitt brukt siden bronsealderen. Fra et utsiktspunkt får vi en flott utsikt over byen, og deretter vandrer vi i de vakre, smale gatene i den gamle bykjernen. Vi reiser videre langs kysten til verdensarvstedet Caesarea Maritima med sin godt bevarte havn og amfiteater fra antikken. Vi fortsetter til Haifa, der vi tar en rundtur i byen og starter med et besøk til Karmelfjellet og den fantastiske utsikten over omegnen. Deretter får vi bl.a. se Bahai-helligdommen med sin vakre persiske hage. Reisen går videre til byen Acre (Akko), hvis eldste del, som er bygget på en smal odde, er utnevnt til verdensarvsted. Her finner du en eldgammel bymur, vakker arkitektur og spennende basarer. Om ettermiddagen setter vi kursen mot Genesaretsjøen. Overnatting i Tiberias. (Frokost og middag.)
 
Dag 3: Genesaretsjøen – Golanhøydene
Etter en kort rundtur i Tiberias, som er oppkalt etter keiser Tiberius, venter en båttur til Kapernaum ved nordbredden av Genesaret. Her ser vi blant annet ruinene av en synagoge fra 100-tallet. Ikke langt unna besøker vi Tabgha med kirken som markerer stedet der Jesus skal ha mettet 5000 mennesker med fem brød og to fisker. Ved Saligprisningsfjellet besøker vi stedet der Jesus, i følge tradisjonen, skal ha holdt Bergprekenen. Vi drar videre til Golanhøydene, platået som ble erobret av Israel under seksdagerskrigen i 1967. Vi besøker vingården Golan Winery og får en omvisning med prøvesmaking. Vi avslutter dagen med å besøke stedet ved Jordan der Jesus, i følge tradisjonen, ble døpt av døperen Johannes. Overnatting ved Genesaretsjøen. (Frokost og middag.)
 
Dag 4: Genesaretsjøen – Nasaret – Dødehavet
Etter frokost reiser vi til Nasaret. På veien passerer vi byen Kafr Kanna (Kana), der Jesus i følge Bibelen skal ha utført sitt første mirakel ved å forvandle vann til vin. I Nasaret besøker vi Bebudelseskirken og jomfru Marias brønn. Vi fortsetter gjennom den fruktbare Jordan-dalen med sine frukt- og grønnsaksgårder. Her er det blitt drevet jordbruk siden forhistorisk tid. I Bet-Sjean besøker vi de omfattende arkeologiske utgravningene av den gresk-romerske byen Skytopolis. Om ettermiddagen når vi Dødehavet, som ligger ca. 400 meter under havflaten og utgjør dermed det laveste punktet på jordoverflaten. Resten av dagen har vi fri til å nyte solen og bade. Det høye saltinnholdet gjør at du flyter som en kork i vannet!  Overnatting ved Dødehavet. (Frokost og middag.)
 
Dag 5: Dødehavet – Masada – Ein Gedi – Qumran – Jeriko – Jerusalem

Etter frokost besøker vi den imponerende festningen Masada, som ligger på et 400 meter høyt platå i Negevørkenen. Verdensarvstedet kan dateres til ca. år 100 før vår tidsregning. I naturreservatet Ein Gedi Nature Reserve opplever vi områdets særegne natur og vakre oaser. Deretter reiser vi til Qumran, der de såkalte Dødehavsrullene ble funnet i 1947 – til sammen 900 store og små fragmenter av håndskrifter fra Det gamle testamentet. Tekstene, som trolig ble nedtegnet for ca. 2000 år siden, har spilt en stor rolle for forskningsfeltene historie, religionsvitenskap og språkvitenskap. Vi fortsetter via de naturskjønne Moab-fjellene til byen Jeriko, som er en av verdens eldste kontinuerlig bebodde byer. Om ettermiddagen kommer vi frem til Jerusalem, der vi sjekker inn på hotellet vårt. Overnatting i Jerusalem. (Frokost og middag.)
 
Dag 6: Jerusalem
Etter frokost drar vi til Knesset (Israels lovgivende forsamling) og besøker også rosehagen Wohl Rose Park med sin berømte skulptur av den syvarmede lysestaken. Den syvarmede lysestaken (menora) er å se på Israels statsvåpen og forekommer ofte som et symbol for jødedommen. Etterpå reiser vi til Israel Museum, som blant annet inneholder Dødehavsrullene. Deretter fortsetter vi til Yad Vashem-monumentet over ofrene for Holocaust. I løpet av dagen opplever vi også Mahaneh Yehuda-markedet, der du får muligheten til å kjøpe lokalproduserte delikatesser og mye annet.  Det finnes også mange puber og restauranter i området. Overnatting i Jerusalem. (Frokost og middag.)
 
Dag 7: Jerusalem – Betlehem – Tel Aviv
Etter frokost reiser vi til Oljeberget, hvor det er en fantastisk utsikt over Gamlebyen i Jerusalem. Vi fortsetter langs palmesøndagsveien til Getsemane hage og Alle nasjoners kirke. Deretter begir vi oss til Sion-fjellet og besøker kong Davids grav og stedet der Jesus’ siste måltid skal ha funnet sted. Vi fortsetter inn i det jødiske kvarteret i Gamlebyen for å gå til fots til Vestmuren (Klagemuren), og vi får også se Tempelhøyden, Klippedomen og al-Aqsa-moskeen. Deretter går vi videre langs Via Dolorosa («Smertens vei»), som skal være den veien der Jesus gikk med korset til Golgata. Vi kommer frem til Oppstandelseskirken (Den hellige gravs kirke), som ligger på det antatte stedet for Jesu korsfestelse. Her ligger også graven der Jesus skal ha stått opp fra de døde. Vi fortsetter med buss til Betlehem, der vi besøker Fødselskirken, som i følge tradisjonen ligger der Jesus ble født. Rett utenfor byen besøker vi også Beit Sahour (Hyrdemarken), før vi reiser tilbake til Tel Aviv om kvelden for å fly hjem.  (Frokost og middag.)

Dag 8: Jerusalem
Hele dagen fri for egne streiftog. Spør lokalguiden om utflukts- eller shoppingtips. Overnatting i Jerusalem. (Frokost)
 
Dag 9: Hjemkomst til Oslo
Vi regner med å være tilbake i Oslo i løpet av formiddagen.
 


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-09-23 2020-10-01 Oslo 19 500
Finnair Åpent Bestill her
2020-10-21 2020-10-29 Oslo 19 500
Finnair Åpent Bestill her

Prisene er basert på nåværende (2019-08-19) kjente kostnader og valutakurser. Vi reserverer oss for prisendringer.

Alt dette er inkludert i prisen:
Flyreise Oslo til Tel Aviv t/r
Alle flyskatter.
Hotell med frokost
Måltider i henhold til program
Utflukter i henhold til program
Engelsktalende lokalguider
Svensk- eller norsktalende reiseleder

Bestilles mot tillegg:
Enkeltrom: 5 000 kr.
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Prisen inkluderer ikke:
Tips til lokalguider og sjåfører ca. USD 40 per person