Japan og Sør-Korea

Japansk kvinna bønn

Bli med på en reise til Korea og Japan! Disse østasiatiske landene har lokket folk fra vest i flere hundre år. Reisen går først til Sør-Korea og deretter med båt til Japan. Sør-Koreas sydende og gigantiske hovedstad Seoul fascinerer, både med sine kulturelle og historiske minner fra gamle tider, og sine utrolige fargerike markeder. Ved DMZ, den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea får vi en merkelig opplevelse av hvordan det er å leve i et delt land. I Japan intraff en historiks hendelse den 6. august 1945 da atombomben ble sluppet over Hiroshima. Vi besøker byen og ser Fredspaken og Atombombemuseet. På reisen gjennom Japan vi tar hurtigtoget Shinkansen får vi oppleve byer som Osaka og den gamle hovedstaden Kyoto med sine berømte templer og palass. Fra nasjonalparken i Hakone tar vi oss opp en bit på Japans nasjonalsymbol, Fuji-fjellet. Reisen avsluttes i den nåværende hovedstaden Tokyo der vi bl.a. gjør et besøk ved keiserpalasset, det berømte fiskemarkedet og det livlige komersiellet Shinjuku-området. Dette er en reise for alle sanser der vi nyter klassisk kultur og arkitektur, historiske minnesmerker, de vakreste utsiktsplasser, stille landsbyliv, spennende matretter og et myldrende folkeliv både i Sør-Korea og Japan.

Dag 1: Reise til Sør-Korea
Flyreise til Sør-Koreas hovestad Seoul. Måltider er inkludert ombord på langflyvningen.

Dag 2: Seoul
Vi lander i Seoul på morgenen. Vi begynner vår sightseeingtur med et besøk i Seoul Tower og nyter utsikten over byen. Seoul er i dag en kjempestor by med over 20 millioner innbyggere. Deretter fortsetter vi rundturen i det sydende bysentrumet. På Gwanghwamun Plaza får vi de første kunnskapene om Koreas stolte historie. Her finnes statuer av Yi Sunsin, som kjempet mot japanerne på 1500-tallet. Her står også kong Sejong den Store fra Jonseondynastiet som regjerte på 1400-tallet. Han introduserte det koreanske alfabetet, hangul, og takket være ham ble konfucianismen den dominerende filosofien i Korea. Joseondynastiet hersket i over 500 år fra 1395 til 1910. Gyeongbokgung-palasset, eller Palace of Shining Happiness, ble bygget allerede i 1395 og er ett av fem kongelige palass i Seoul. Her får vi tid til å spasere rundt og beundre bygningenes fine arktitektur, de imponerende portene og de vakre hagene. Vi avslutter med et besøk i Insa-dongområdet som er Seouls kunstneriske og artistiske sentrum. Her finnes mange gallerier og antikvitetsbutikker med et rikt utvalg av både eldre kunstgjenstander og moderne kunst i alle former og stiler. På kvelden nyter vi en velkomstmiddag med tradisjonell koreansk mat. Overnatting i Seoul. (Lunsj og middag)

Dag 3: Seoul – Imjingak – DMZ – Seoul
I dag tar vi en utflukt nordover til DMZ, den demilitariserte sonen, som ligger langs den 38. breddegraden. Her har buffersonen gått siden 1953. Først stopper vi i Imjingak-parken der det finnes et monument til minne om Koreakrigen fra 1950 til 1953. Et av monumentene er Mangbaedan, der mennesker som er født i det nåværende Nord-Korea samles hvert nyttår. De utfører gamle ritualer og bukker mot plassene nord for grensen der de stammer fra. I nærheten ligger Frihetsbroen som krysser Imjin-elven. Bortimot 13 000 krigsfanger returnerte over denne broen til Sør-Korea etter krigens slutt. Det finnes flere minnesmerker fra den grusomme krigen, bl.a. et lokomotiv som har stått stille siden 1953 og som er gjennomborret med tusenvis av kuler og granater. Den fine samlingen av steiner, de såkalte Fredssteinene fra 86 forskjellige slagfelt i 64 forskjellige land gir ytterligere vitnesbyrd om krigens lidelse og smerte. Deretter forsetter vi til grensen og den demilitariserte sonen. Spenningen mellom Sør- og Nord-Korea er tidvis ganske høy. Her finnes alltid tusenvis av soldater på begge sider av grensen, og feltene omkring er merket med mange minevarslingskilt. Vi får gå gjennom en nøysom passkontroll og etter denne er det begrensede muligheter til å fotografere. Områdets personale kommer til å informera om dagens tilstand og vi får se en videofilm som beskriver situasjonen ved sonen. I 1978 oppdaget det sørkoreanske militæret en tunnell på ca. 70 meters dyp i nord-sørlig retning. Nordkoreanerne hadde kommet over 400 meter inn på sørkoreansk mark. Tunnellen er en av fire som var ment å brukes i overraskelsesangrep fra nord. Man antar at det kunne ha passert 30 000 soldater pr. time i den 1 635 meter lange tunnellen. De som ønsker det kan bli med på en spennende, men noe anstrengende tur på 265 meter i tunnellen. Vi stopper imidlertid før vi passerer grensen mot nord. For den ikke vil være med ned i tunnellen finnes det en utstillingssal og muligheter for shopping. Fra Dora-observatoriet får alle en fin oversikt over grenseområdet langt inn i Nord-Korea. Blant annet kan vi se den nordkoreanske propagandabyen Gijeongdong med verdens største flagg på 35 – 28 meter som henger på en 160 meter høy flaggstang. Dorasan er den siste togstasjonen før den nordkoranske grensen. Den tidligere amerikanske presidenten George Bush satte denne lille plassen på kartet med sitt besøk her i 2002. I ett års tid rullet faktisk godstog fra sør inn i Nord-Korea, men Nord-Korea stengte denne unike mulighet for kontakt mellom landene den 1. desember 2008. Nå kan man bare se tungt bevæpnede vakter og et skilt der det står ”Seoul 56 km – Pyongyang 205 km”. Overnatting i Seoul. (Frokost og lunsj)

Dag 4: Seoul – Andong
Vi fortsetter sørover til pittoreske Andong, som er den koreanske konfucianismens hjemsted. På ettermiddagen besøker vi den gamle byen Hahoe som står på UNESCO’s verdensarvsliste. I denne byen finnes det ca. 130 tradisjonelle hus i forskjellige størrelser og standarder som har blitt arvet gjennom mange generasjoner. Det inngår også et besøk på Andong Folk Museum Dosansewon Confucian Scholl i dagens program. (Frokost og lunsj)

Dag 5: Andong – Gyeongju
Etter frokost fortsetter vi vår ferd til Gyeongju. Byen var hovedstad i det tidligere kongeriket Silla i nesten 1 000 år (år 57 f.Kr.-år 935 e.Kr.) Under kongerikets blomstringstid omfattet Silla ca. to tredjedeler av den koreanske halvøya. Det finnes fortsatt mange arkeologiske plasser og kulturelle gjenstander i byen, som også kalles for ”museet uten vegger”. Etter besøket på Gyeongju National Museum besøker vi Tumuli-parken. Her får vi oppleve åser dekket av gress som inneholder kongelige gravplasser. Vi tar en spasertur i området og nyter Anapji-dammen der Silla-kongefamilien tilbragte sin fritid. Dagens severdigheter inkluderer også en av verdens eldste observatorier, Cheomseongdae. Overnatting i Gyeongju. (Frokost og lunsj)

Dag 6: Gyeongju – Busan – Fukuoka
Dagens program byr på besøk til to tempel som står på UNESCO’s verdensarvsliste. I Seokguram finnes et av Asias fineste buddhistiske helligdommer. Plassen ligger også vakkert til i skråningen ved Toham-fjellet. Det andre tempelet er Pulguksa som ble bygget i år 528 under Silla-dynastiet. Deretter drar vi til havnebyen Busan og går ombord på hydrofoilen som skal ta oss over til Japan på to timer. Vi ankommer til Fukuoka sent på ettermiddagen. Etter insjekking på vårt hotell besøker vi Fukuokas berømte Hkataka Yatai-område med sine utendørsstander som serverer all slags japansk mat. Overnatting i Fukuoka. (Frokost og lunsj)

Dag 7: Fukuoka – Hiroshima
På morgenen tar vi det berømte japanske hurtigtoget Shinkansen som tar oss på en time til Hiroshima. De aller fleste forbinder navnet Hiroshima med det aller første atombombeangrepet i verdenshistorien. Mange historikere hevder at verden ble forandret for evig etter den 6. august 1945. Bomben detonerte i Hiroshimas politiske og kommersielle sentrum. Etter krigen ble det besluttet at området ikke skulle bygges opp igjen, men at man heller skulle anlegge en park her, Peace Park. I parken står restene av et industri- og handelshus som i dag kalles for A-bombedomen eller Fredsmonumentet. Det var en av få bygninger som delvis sto igjen etter eksplosjonen. Monumentet har fått status som et UNESCO verdensarv. Vi tillegner den største delen av dagen til disse minnene om kringens redsler og besøker bl.a. det berømte Atombombemuseet. Overnatting i Hiroshima. (Frokost og lunsj)

Dag 8: Hiroshima – Osaka
Etter frokost tar vi en times båttur ut til den lille øya Miyajima. Her kan vi se en berømt flytende helligdom som antagelig er en av Japans mest fotograferte objekt. Den er ansett å være en av Japans tre mest beste utsiktplasser. Miyajima har lenge vært en hellig plass for den lokale shintoreligionen. På ettermiddagen fortsetter vi med hurtigtoget Shinkansen til Osaka. Etter ankomst står det et besøk til Dontonbori på programmet. Dontonbori er en av Osakas mest populære turistdestinasjoner og her er det store muligheter for shopping, underholdning og matopplevelser. Tusenvis av neonskilt og mekaniske reklamepåunn gjør dette til en svært egenartet opplevelse. Overnatting i Osaka. (Frokost og lunsj)

Dag 9: Osaka – Kyoto
I dag reiser vi fra Osaka til Kyoto. På veien besøker vi byen Nara og den vakre hjorteparken. Her ligger også Todaiji-tempelet som er verdens største trebygning, og et av Japans mest berømte tempel. Det ble bygget allerede i år 752 og er et viktig tempel for buddhister. I den vakre shintohelligdommen Kasuga kan vi se hundrevis av bronse- og steinlamper som er donert av hengivne tilbedere. På ettermiddagen kommer vi til Kyoto, den tidligere hovedstaden i Japan, og en av de eldste og mest berømte byene i Asia. Overnatting i Kyoto. (Frokost og lunsj)

Dag 10: Kyoto
Dagsprogrammet blir innledet med Kiyomizu-tempelet som ligger vakker til langs de Østlige fjellenes bølgende åser ved det vakre Otowa-vannfallet. Tempelet ble et UNESCO verdensarv i 1994. Fra Kiyomizu spaserer vi gjennom Higashiyama-distriktet. Dette området ligger spredt ut på de Øslige fjellenes skråninger og er et av Kyotos best bevarte historiske distrikt. Her kan man virkelig gjenoppleve det gamle og tradisjonelle Kyoto. Etter lunsj får vi oppleve et vakkert kimonoshow. På ettermiddagen blir det også en spasertur i bydelen Gion, som er Kyotos mest berømte geishadistrikt. Overnatting i Kyoto. (Frokost og lunsj)

Dag 11: Kyoto – Hakone
I dag starter vi med et besøk i Nijoborgen med sine knirkende nattergals-gulv, tusenvis av tatami-matter og vakre malte vegger. Borgen ble bygget i 1603 som bosted for Tokugawa Leyasu, den første shogunen, under Edoperioden fra 1603-1867. I det sørlige Kyoto ligger den fine Fushimi Inari-helligdommen med tusenvis av torii, eller entréporter med vakker cinnober-rød farge. Inari er risets gud, men også handelens og varehandelens beskytter. Mange japanske forretningsmenn har derfor donert en torii til denne helligdommen. Etter lunsj går vi igjen ombord på Shinkansen og reiser til Hakone. Denne lille byen er en del av Fuji-Hakone-Izu nasjonalpark og ligger ca. 100 km fra Tokyo. Her finnes varme kilder og vakre utsiktsplasser over omgivelsene, ikke minst den berømte utsikten mot Fuji-fjellet. Overnatting i Hakone. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 12: Hakone – Fuji – Tokyo
I nasjonalparken ligger Ashi-sjøen og vi starter dagen med en båttur på denne. Deretter besøker vi Owakudani, et område som ligger rundt det krateret som ble formet når Hakone-fjellet hadde et utbrudd for 3 000 år siden. Området er fortsatt aktivt og vi kan se flere varme kilder, elver og svoveldamp som stiger opp fra bakken. På klare dager har man også fin utsikt over Fuji-fjellet. Etter dagens lunsj er det på tide å komme Fuji litt nærmere inn på livet. Fuji-fjellet er 3 776 meter høyt og er et nasjonalsymbol i Japan. Vi drar opp til den 5. stasjonen, Kawaguchiko, som er en steykke oppover fjellets skråninger. Her kan vi se fjellklatrere som gjør seg klar for den siste klatringen opp mot den snødekte toppen. Sent på ettermiddagen tar vi buss til den nåværende hovedstaden, Tokyo. Overnatting i Tokyo. (Frokost og lunsj)

Dag 13: Tokyo
Det nåværende keiserlige palasset ligger i en stor park omgitt av vallgraver og massive steinmurer i det sentrale Tokyo og på plassen der Edoslottet en gang lå. Det er her keiserfamilien bor. Vi gjør et stopp på Imperial Palace Plaza foran palasset. Deretter forflytter vi oss til Asakusa der man fortsatt kan oppleve atmosfæren fra gamle dager i Japan. Hovedattraksjonen i området er Sensoji, et populært buddhisttempel, som ble bygget på 600-tallet. Etter besøket i tempelet drar vi til Tsukijimarkedet, som er det største fiskemarkedet i Tokyo. Det ble anlagt i begynnelsen av Edoperioden (1600-1867). Etter å ha sett markedet fra utsiden spiser vi en fersk sushi-lunsj. På ettermiddagen får vi se Koishkawa Korakuen-hagen, som er en av de eldste og fineste japanske hagene i Tokyo. Den ble anlagt tidlig i Edoperioden (1600-1867). Som de fleste tradisjonelle japanske hagene forsøker den å gjenskape berømte landskap i miniatyr med dammer, steiner, trær og høyder for å etterligne både japanske og kinesiske naturscener. Deretter drar vi til Meiji Shrine, som er en helligdom som ble tilegnet keiser Meiji og hans hustru keiserinne Shoken. Keiser Meiji, som ble født i 1852, var det moderne Japans første keiser. Japan ble modernisert under Meijiperioden og ble da vestlig orientert. Overnatting i Tokyo. (Lunsj)

Dag 14: Tokyo
På morgenen besøker vi Shinjuku, et stort kontor- og shoppingkompleks i Tokyo. Vi får mulighet å se oss litt omkring før vi tar heisen opp til observasjonsdekket i Tokyo Metropolitan Government Office-bygningen der vi får en flott utsikt over storbyen og omgivelsene. Deretter får vi se det interessante Edo-Tokyo-museet, som ligger i en unik bygning i Ryogoku-distriktet. Museets permanente utstilling gir et livfullt bilde av det gamle Tokyo under Edoperioden frem til våre dager. På kvelden serveres en avskjedsmiddag som naturligvis inneholder japanske retter. Overnatting i Tokyo. (Lunsj og middag)

Dag 15: Hjemreise fra Tokyo
Transfer til flyplassen og hjemreise til Norge. Måltider er inkludert ombord på langflyvningen. (Frokost)


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-10-29 2020-11-12 Oslo 47 800
Finnair Åpent Bestill her
2021-03-25 2021-04-08 Oslo 47 800
Finnair Åpent Bestill her

Besøk vår svenske hjemmeside: www.phoenixtravel.se for oppdatert informasjon!.
Prisene er basert på nåværende (2020-01-24) kjente kostnader og valutakurser. Vi reserverer oss for forandringer av disse og endring på rekkefølgen i programmet.

Alt dette er inkludert i prisen:
Flyreise Oslo til Seoul
Hjemreise fra Tokyo til Oslo
Måltider om bord
Alle flyskatter
Hurtigtog Shinkansen Hiroshima-Kyoto
Båttur Busan - Fukuoka
Hotell med frokostbuffét
Måltider i henhold til programmet
Utflukter i henhold til program
Svensk/norsk reseledare

Bestilles mot tillegg:
Enkeltrom: 9 800 kr.
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Prisen inkluderer ikke:
Tips til lokalguider og sjåfører ca. USD 60 per person

Hotellinformation:
Avr. 26/3 2020
Seoul: The Sotestu the splasir hotel Myeongdong 
Gyeongju: Gyeongju Suites Hotel
Fukuoka: The Royal Park Hotel Fukuoka
Hiroshima: Mitsui Garden Hotel Hiroshima
Kyoto: Oriental Hotel Kyoto Gallery
Hakone: New Welcity Yugawara
Tokyo: Tokyo Green Palace

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.