Japanske Juveler

Fuji Mountain og Chureito Pagoda i Yamanashi , Japan

Vår reise til Japan, eller Soloppgangens land, starter i Osaka, deretter til Hiroshima, Kyoto, Kanazawa, Takayama, Matsumo, Hakone og avsluttes i Tokyo. Japan er et land fylt av motsetninger. Fra futuristiske megabyers neonbelyste skyskrapere til eldgamle skogstempler, der røykelsens herlige duft akkompagnerer munkenes messende sang. Fra snøkledde fjell til glitrende skyskrapere, fra eldgamle slott til myldrende kjøpesentre, fra stille teseremonier til det mektige sammenstøtet mellom gigantiske sumobrytere. Japan er smeltedigelen der gammelt og nytt, øst og vest, menneske og natur møtes og står side ved side. Bli med på en reise til Japan, kontrastenes land. Les også om andre reiser til Japan på vår hjemmeside.


 

Dag 1: Reise til Japan
Fly til Osaka. Måltider inngår ombord på langflyvningen.

Dag 2: Osaka
Ankomst til Osaka. Vi besøker det berømte Osaka-slottet, som var Japans største slott i sin tid. Deretter tar vi en spasertur i den livlige bydelen Namba, der shopping- og underholdningsdistriktene er konsentrert langs Dotonburigaten. Fra Umeda Sky Building beundrer vi til slutt utsikten over sentrum og havneområdet. På kvelden samles vi til en velkomstmiddag. Overnatting i Osaka. (Lunsj og middag)

Dag 3: Osaka – Hiroshima
Vi forlater Osaka og drar vestover til Hiroshima. Utenfor Kobes havn besøker vi samuraislottet Himeji, som ligger på en bratt og høy klippe. Bygningen ble oppført på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1993, og er et av Japans tre mest berømte slott. I Hiroshima ser vi Fredsparken og Atombombekuppelen (Genbaku Dome). Kuppelen er et kraftfullt symbol på menneskets dårskap, men også på dets evne til gjenoppbygging. Vi besøker også det berømte Atombombemuseet. Overnatting i Hiroshima. (Frokost)

Dag 4: Hiroshima – Kyoto
På formiddagen reiser vi til Miyajima for å se den berømte flytende helligdommen Itsukushima. Etter lunsj tar vi høyhastighetstoget, shinkansen, til den gamle keiserbyen og nåværende kulturelle hovedstaden Kyoto. Overnatting i Kyoto. (Frokost og lunsj)

Dag 5: Kyoto
Vi starter dagen med å besøke Nijoborgen, som er berømt for sine knirkende nattergalsgolv, tusenvis av tatami-matter og vakre, malte vegger. Borgen ble bygget i 1603 som residens for Tokugawa Leyasu, den første shogunen, under Edoperioden (1603-1867). Deretter tar vi oss til Kinkakujil, Den Gyldne Paviljongen. Dette zenbuddhistiske tempelet er neste helt dekket av bladgull. Tempelet var først bosted for shogunen Ashikaga Yoshimitsu, men etter hans død i 1408 ble bostedet gjort om til et  til et zentempel etter et ønske i hans testamente. Deretter ser vi Sanjusangendo, som er berømt for sine 1001 bilder av Kannon, medfølelsens bodhisattva. I dag deltar vi også i en tradisjonell japansk teseremoni. På ettermiddagen får vi se Fushimi Inari-tempelet, som er dekorert med tusenvis av ”torii”. Torii kan kan oversettes med ”fuglesittepinne”. Avslutningsvis tar vi oss til bydelen Gion der vi får mulighet å se geishaer. Etter middag får vi nyte en kveldsforestilling der forskjellige aspekter fra tradisjonell japansk kultur blir løftet frem. Overnatting i Kyoto. (Frokost)

Dag 6: Kyoto
Hele dagen er fri til egne eventyr og for å utforske denne gamle japanske byen på egen hand. Reiselederen gir gjerne tips om severdigheter. Overnatting i Kyoto. (Frokost)

Dag 7: Kyoto – Kaga
I Nishijin Textile Center får vi se en vakker utstilling med forskjellige typer kimonos, og vi får se ett moteshow med både klassiske og moderne kimonos. Vi fortsetter til Kiyomizudera, eller ”Det rene vannets tempel”, som ligger vakkert til ved de Østlige fjellenes myke, bølgende åser. På ettermiddagen drar vi med buss videre til Kanazawa. Overnatting i Kaga. (Frokost og middag)

Dag 8: Kaga - Kanazawa – Takayama
I dag står et besøk i Kenrouken på programmet, en av Japans tre mest berømte hager. Vi fortsetter med buss til Takayama. På veien langs Shokawa-dalen, i Shirakawago-området, ser vi en del av de opprinnelige halmdekte gasshozukuri-husene som står på UNESCOs verdensarvliste. Om kvelden kommer vi til den svært godt bevarte byen Takayama fra Edo-perioden. Overnatting i Takayama. (Frokost og middag)

Dag 9: Takayama – Matsumoto
Vi starter dagen med et besøk på det lokale markedet i Takayama. Grunnet sin isolerte beliggenhet i fjellene har byen beholdt mye av sitt gammeldagse gatenett, og har lenge vært kjent for sitt tømmer og sine dyktige håndverkere. Vi fortsetter med buss til Matsumoto og besøker slottet som ligger like utenfor sentrum. Overnatting i Matsumoto. (Frokost og middag)

Dag 10: Matsumoto – Hakone
Vi forlater Matsumoto og reiser med buss til Fuji-fjellet. Etter en båttur på Ashinoko-sjøen, tar vi taubanen opp på Kamiyama-fjellet. Da vulkanen Hakone hadde utbrudd for cirka 3000 år siden, ble det dannet et krater. I dette krateret ligger Owakudani, og området er fortsatt en aktiv vulkansone. Det innebærer at det kommer svoveldamp ut av jorden, og at vannet i kildene er varmt. Bakken er så varm at man kan koke egg på den, og vi får også smake på ”svarte egg”; egg som er kokt i et av kratrene! Etter lunsj reiser vi opp til den femte stasjonen på vulkanen Fuji. Vi overnatter i nærheten av Fuji på en ryokan, som er et tradisjonelt vertshus. Etter middag anbefales et bad i en onsen, en varm kilde – en virkelig velgjørende opplevelse! Overnatting i Hakone. (Frokost og middag)

Dag 11: Hakone – Kamkura – Yokohama – Tokyo
Vi forlater Hakone med vår buss og på formiddagen besøker vi den lille kystbyen Kamakura. Her får vi se en av de fem fremste zentemplene i Kamakura; Kenchoji. Ved Kotokuintempelet beunder vi også den store Buddhastatuen i bronse som er over 13 meter høy. Vi fortsetter til Yokohama som er Japans nest største by med over 3 millioner innbyggere og som har en av verdens største chinatowns. Vi nyter vår lunsj som består av kinesiske retter. Overnatting i Tokyo. (Frokost og lunsj)

Dag 12: Tokyo
I dag besøker vi verdens største fiskemarked, Tjukiji (fiskemarkedet er stengt på søndager og japanske helligdager). Deretter besøker vi et av Tokyos mest fantasifulle og spennende museer, Edo-Tokyo. På ettermiddagen ser vi nærmere på Asakusa Kannon-tempelet som ligger i hjertet av Tokyos gamle geishadistrikt. Deretter drar vi til Giza, Tokyos mest eksklusive shoppingdistrikt der man finner mengder av merkesvarer. Overnatting i Tokyo. (Frokost og lunsj)

Dag 13: Tokyo
Dagen byr på et besøk i Tokyos største bydel Shinjuku med sine skinnende skyskrapere og det store forlystelsesområdet Kabukicho. I Shinjuku besøker vi The Metropolitan Building og tar heisen opp til observasjonsplatformen i denne 243 meter høye bygningen. Herfra får vi en fin panoramautsikt over store deler av Tokyo. Etter lunsj fortsetter vi til keiser-palasset, der den japanske keiserfamilien bor. Vi får mulighet å se palasset fra utsiden litt på avstand. Til slutt går vi på oppdagelsesferd i elektronikkdistriktet Akihabara. Overnatting i Tokyo. (Frokost og middag)

Dag 14: Tokyo
Hele dagen fri for egne streiftog. Spør lokalguiden om utflukts- eller shoppingtips. Overnatting i Tokyo. (Frokost)

Dag 15: Hjemreise fra Tokyo
Transfer til flyplassen og fly til Oslo med hjemkomst samme dag. Måltider serveres ombord på langflyvningen. (Frokost)


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-10-16 2020-10-30 Oslo 46 800
Finnair Åpent Bestill her
2020-10-26 2020-11-09 Oslo 46 800
Finnair Åpent Bestill her

Prisene er basert på nåværende (2019-04-17) kjente kostnader og valutakurser. Vi reserverer oss for endringer av disse og endring på rekkefølgen i programmet samt bytte till likeverdige hotell.

Alt detter er inkludert i prisen:
Flyreise til Osaka
Hjemreise fra Tokyo
Alle flyskatter
Hurtigtog Shinkansen mellom Hiroshima – Kyoto
Gode turistklassehotell (3- eller 4-stjerners)
Onsen hotell i Yamanashi/Matsumoto
Utflukter og måltider iht. program
Svensktalende reiseleder

Kan bestilles mot tillegg:
Enkeltrom kr.9 800,-
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Hotellinformasjon:
Avr 21/3 2020:
Osaka: Quintessa Hotel Osaka Bay
Hiroshima: Grand Prince Hotel Hiroshima 
Kyoto: Enso Ango Fuya II
Kaga: Yukai Resort Saichoraku
Takayama: Takayama Ouan
Matsumoto: Richmond Hotel Matsumoto
Hakone/Yamanaka: Marriott Fuji Lake Yamanaka
Tokyo: Grand Prince Hotel New Takanawa

Avr 24/3 2020:
Osaka: Quintessa Hotel Osaka Bay
Hiroshima: Grand Prince Hotel Hiroshima 
Kyoto: Enso Ango Fuya II
Kaga: Yukai Resort Saichoraku
Takayama: Takayama Ouan
Matsumoto: Richmond Hotel Matsumoto
Hakone/Yamanaka: Marriott Fuji Lake Yamanaka
Tokyo: Hotel Mystays Premier Akasaka

Barnerabatt:
Spør om pris ved booking

Informasjon om flytider - Finnair:
Oslo - Helsingfors 14:40 - 16:35
Helsingfors - Osaka 17:25 - 08:55 nästa dag

Tokyo - Helsingfors 11:00 -15:20
Helsingfors - Oslo 16:05 - 16:35

Informasjon om flytider - Air China
Oslo - Stockholm 17:10 - 18:10
Stockholm - Beijing 19:10 - 09:45 nästa dag
Beijing - Tokyo 12:50 - 17:25

Osaka - Beijing 09:00 - 11:25
Beijing - Stockholm 13:50 - 17:20
Stockholm - Oslo 18:50 - 19:50

 

Vi reserverer oss for endring til likeverdige hotell.

Geisha i Japan
kart for reise japanske juveler