Nydelige Japan

Japansk kvinne i Kimono, Kyoto,japan

Japan, eller Nippon, den oppadgående solens rike! Det låter virkelig forlokkende å reise til dette ærverdige og moderne landet! Kjempebyenes neonbelyste fornøyelseskvartal og myldrende shoppingallerier står i sterk kontrast mot eldgamle skogstempeler og antikke shogunborger. Her kan man skue det hellige fjellet Fuji med sin snøkledde topp, metropolenes glitrende skyskrapere, verdens mest intensive fiskemarked og stille, kontemplative sermonier i shintohelligdommene. Alle disse er innslag i den kalidoskopiske nettet som er det moderne Japan. Vår reise starter i havnebyen Osaka og videre til Hiroshima. Deretter fortsetter til Nara og Kyoto, og vi avslutter reisen i hovedstaden Tokyo. Japan er motsigelsenes og kontrastens land, og er smeltedigel der gammelt og nytt, øst og vest, menneske og natur møtes og står side om side.

Dag 1: Reise til Japan
Flyreise til Japans nest største by, Osaka. Måltider er inkludert ombord på langflyvningen.

Dag 2: Osaka
Ankomst på morgenen til Osaka. Vår guide møter oss på flyplassen og etter transfer inn til Osaka med ekspresstog starter vi direkte med å besøke Osakas mest kjente bygning, Osaka slott, som ble oppført i 1583. Deretter drar vi til hotellet og etter å ha freshet oss opp litt besøker vi Dotonburi, en av byens mest populære severdigheter. Her finnes det mye å se og gjøre, ikke minst gode shoppingmuligheter. På kvelden samles vi for vår første smaksprøve på den japanske maten. Overnatting i Osaka. (Lunsj og middag)

Dag 3: Osaka – Hiroshima – Osaka
Etter frokost tar vi hurtigtoget Shinkansen til Hiroshima, der den første atombomben falt den 6. august 1945 under andre verdenskrig. Her besøker vi Peace Memorial Park der vi kan se A-Bomb-monumentet som var den eneste bygningen som sto igjen etter bombingen. Etter lunsj fortsetter vi til den lille øya Miyajima som ligger ca. en times bilferd fra Hiroshima. Øya er mest kjent for torii-porten Itsukushima Shrine  som er ranket som en av de tre beste utsiktsplassene i Japan. Etter dette besøket tar vi Shinkansen tilbake til Osaka. Overnatting i Osaka.(Frokost)

Dag 4: Osaka – Nara – Kyoto
På morgenen reiser vi med toget til Nara, Japans første hovedstad, som ble grunnlagt i år 710. I nærheten finner vi et av Japans mest berømte og historisk viktige tempel. Den store  hallen er en av verdens største trebygninger og den inneholder en stor bronsestatue av Buddha. Tempelet står på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi fortstetter til helligdomen Kasuga Tiasha, som ble bygd samtidig som byen ble grunnlagt og er tillegnet guden som beskytter byen Nara. Kasuga Taisah er berømt for sine lykter som har blitt donert av hengivne tilbedere. Det henger hundrevis av bronselykter fra alle bygninger, og entréene flankeres av mengder av steinlykter. Etter et besøk i Nara tar vi toget til Kyoto, og som avslutning på dagens program tar vi en spasertur i Gion og får oppleve dette berømte geishaområdet. Med litt hell kan vi få øye på noen av geishaene som fortsatt er aktive. Overnatting i Kyoto. (Frokost)

Dag 5: Kyoto
Vi starter dagen med å besøke Nijoborgen, berømt for sine knirkende nattergalsgolv, tusenvis av tatami-matter og vakre, malte vegger. Borgen ble bygd i 1603 som residens for Tokugawa Leyasu, den første shogunen, under Edoperioden (1603-1867). Deretter tar vi oss til Kinkakujil, Den Gyldne Paviljongen. Dette zenbuddhistiske tempelet er neste helt dekket av bladgull. Tempelet var først bosted for shogunen Ashikaga Yoshimitsu, men etterhans død i 1408 ble bostedt omgjort til et  til et zentempel etter et ønske i hans testamente. Ikke langt herfra ligger Royanju-tempelet med sin berømte japanske steinhage. Her kan vi spasere rundt og beundre den fantastiske utformingen av hagen.(Frokost)

Dag 6: Kyoto
Denne morgenen tar vår buss oss først till Fushimi Inari som er en betydelsesfull Shintohelligdom i de sydlige delene av Kyoto. Det som lokker mange tilskuere hit er spesielt det mektige synet av vakre, rødmalte torii. En torii er en tradisjonell japansk port og inngangen gjennom en torii symboliserer overgangen fra hverdagslig til hellig mark. I Fushimi Inari finnes over ti tusen slike porter. Deretter fortsetter vi til Gekkeikan Okura Sake-museet. Her får vi høre den fasinerende histoiren om hvordan sake brygges og vi får se de nostaligiske bygningene med sine verdifulle samlinger av bryggeriverktøy. Fra tre-verandaen har man en fantastisk utsikt over de blomstrende kirsebærtrærne på våren og og de fargerike lønnetrærne på høsten. På avstand kan vi se Kyoto som tidligere var Japans hovedstad, og her hadde de tidligere keiserne sn residens fra år 794 frem til 1868. Overnatting i Kyoto.(Frokost)

Dag 7. Kyoto – Tokyo
Etter utsjekk fra hotellet tar vi Shinkansen og etter ca. tre timer ankommer vi til Tokyo, Japans hovedstad. Vi begynner med å besøke Shinjuku, Tokyos administrative og kommersielle sentrum. Her besøker vi The Tokyo Metropolitan Government Building og tar heisen opp til observasjonsplattformen der man har en fin panoramautsikt over store deler av Tokyo, og ved klart vær kan man skimte Fuji-fjellet i det fjerne. Vi avslutter med en spasertur i området. Overnatting i Tokyo.(Frokost)

Dag 8 Tokyo
På morgenen tar vi en fotostopp ved keiserpalasset, før vi fortsetter til Asakusa. I dette distriktet kan man fortsatt føle atmosfæren av hvordan Japan var i gamle dager, som den gang var det største underholdningsområdet. Vi besøker det buddhistiske tempelet Senso-ji og deretter går vi langs handlegaten Nakamise. Den er full av butikker hvor du kan kjøpe typiske japanske suvenirer. Fra Asakusa tar vi en herlig båttur til Odaiba. Ettermiddagen tilbringer vi Odaiba, en kunstig øy i Tokyobukta, og som er et populært shopping- og underholdningsområde. Der besøker vi Miraikan, som er et vitenskapsmuseum. Dette godt utviklede museet inneholder utstillinger om miljøspørsmål, roboter (der vises blant annet Asimo) samt informasjon om teknisk, biologisk og romutvikling. Utstillingene er flerspråklige og interaktive. (Frokost, Lunsj og middag)

Dag 9 Tokyo
Tokyo er en fascinerende by, og tilbyr et nesten ubegrenset tilbud av shopping, underholdning, kultur og mat. Siden dette er en fridag, kan du for eksempel besøke Akihabara-området, som er kjent for sine mange elektronikkbutikker, utforske bydelen Harajuku eller handle i Ginzadistriktet. Din reiseleder hjelper gjerne til med å fremme forslag til aktiviteter. (Frokost)

Dag 10: Hjemreise fra Tokyo
Etter frokost drar vi til flyplassen og flyr tilbake til påstigningsstedet. Måltider er inkluderte på lengre flyturer. (Frokost)

 


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-09-18 2020-09-27 Oslo 26 800
Air China Åpent Bestill her
2020-10-13 2020-10-22 Oslo 26 800
Air China Åpent Bestill her

Prisene er basert på nåværende (2019-09-17) kjente kostnader og valutakurser. Vi reserverer oss for forandringer av disse og endring på rekkefølgen i programmet og for bytte till likeverdige hotell.

Alt dette er inkludert i prisen:
Flyreise Oslo til Osaka
Hjemreise fra Tokyo til Oslo
Måltider om bord
Alle flyskatter
Hotell med frokostbuffét
Måltider i henhold til programmet
Utflukter i henhold til program
Svensktalende reiseleder

Bestilles mot tillegg:
Enkeltrom: 4 700 kr.
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Foreløpige flygtider med Air China:
Oslo - Stockholm: 16:00 - 16:55

Stockholm - Beijing: 19:10 - 09:45 nästa dag
Beijing - Osaka: 12:50 - 17:25
Tokyo - Beijing: 09:00 - 11:25
Beijing - Stockholm: 13:50 - 17:20

Stockholm - Oslo: 18:50 - 19:50