Takayamafestival

Takayama festival, Japan

På denne reisen får du oppleve en av de største festivalene i Japan med unik kultur og japanske skikker. Takayamafestivalen stammer fra 1500- og 1600-tallet og pågår fortsatt to ganger per år, en på våren og en på høsten. Hachiman, høstfestivalen, holdes den 9. og 10. oktober hvert år. De største severdighetene på Takayamafestivalen er fantastiske flåter som er dekorert med snekkerdetaljer, handvevde bilder og karikaturdokker (marionetter). Du får også se og oppleve nasjonalparker og de største severdighetene i Tokyo og Kyoto på reisen. Reisen er noe utover det vanlige og er spekket med inntrykk og hyggelige opplevelser.

Dag 1: Reise til Japan
Flyreise til Osaka, Japans nest største by. Måltider er inkludert ombord på langflyvningen.

Dag 2: Osaka
Ankomst til Osaka på morgenen. Vår guide møter oss på flyplassen og deretter blir det transfer inn till Osaka med tog. Vi starter direkte med å besøke den 300 meter høye Abeno Haraukasi-skyskraperen som er den høyeste bygningen i Japan. Her nyter vi en panoramautsikt over Osaka. Etter lunsjen, der vi får smake på det japanske kjøkkenet for første gang, besøker vi Osakas mest kjente bygning som har spilt en sentral rolle i den japanske historien; Osaka slott som ble bygget i år 1583. Deretter tar vi en kort promenade i Dontonburi, en av byens mest populærer severdigheter. Her er det mye å se og gjøre, ikke minst gode muliheter for shopping. På kvelden samles vi til en typisk japansk middag. Overnatting i Osaka. (Lunsj og middag)

Dag 3: Osaka – Hiroshima – Kyoto
Etter frokost tar vi hurtigtoget Shinkansen til Hiroshima, der den første atombomben falt den 6. august 1945 under andre verdenskrig. Vi besøker Peace Memorial Park der vi ser fredsmonumentet A-Bomb Dome. Dette var den eneste bygningen som sto igjen etter bombingen. Etter lunsj fortsetter vi til Miyajima, en liten øy ca. en times ferd fra Hiroshima. Øya er mest kjent for tori-porten Itsukushima Shrine som er regnes som en av de beste utsiktsplassene i Japan. En tori er en tradisjonell japansk port og inngangen gjennom en tori symboliserer overgangen fra verdslig til hellig mark. Vi reiser deretter med Shinkansen til Kyoto. Overnatting i Kyoto.

Dag 4: Kyoto
Vi starter dagen med en visitt til Nijoborgen. Den er berømt for sine knirkende nattergalsgolv, tusenvis a tatami-matter og vakkert malte vegger. Borgen ble bygget i 1603 som residens for Tokugawa Leyasu, den første shogunen, under Edoperioden (1603-1867). Deretter tar vi oss til Kinkakujil, Den Gyldne Paviljongen. Dette zenbuddhistiske tempelet er nesten helt dekket av bladgull. Tempelet var først et bosted for shogunen Ashikaga Yoshimitsu, men etterhans død i 1408 ble det omgjort til et zentempel etter et ønske i hans testamente. Ikke langt herfra ligger Royanju-tempelet med sin berømte japanske steinhage. Her kan vi spasere rundt og beundre den fantastiske utformingen av hagen. Overnatting i Kyoto.

Dag 5: Kyoto
I dag besøker vi først Fushimi Inari som er en betydningsfull Shintohelligdom i de sørlige delene av Kyoto. Denne er tillegnet riset og sakens guder. Det sies guden Inaris budbærere var rever og at man derfor kan se mange revestatuer her. Det som lokker mange tilreisende er først og fremst de vakre rødmalte toriportene. I Fushimi Inari finnes det over ti tusen torier som er et mektig syn. Herfra fortsetter vi til Kiyomizu-dera, Det rene vannets tempel, som er en av de viktigste templene i Japan, og som ligger halvveis oppe i Otowa-fjellet i den østlige delen av Kyoto. Tempelet ble oppført i år 778 e.Kr. og har stått på UNESCO’s verdensarvsliste siden 1994. Fra treverandaen har man en fantastisk utsikt over kirsebærtrærne på våren og de fargerike lønnetrærne på høsten. På avstand kan man se Kyoto som tidligere var Japans hovedstad og der keiserne hadde sin residens fra år 794 e. Kr. og helt frem til 1868. Vi avslutter dagen med en spasertur i Higashiyama, en av byens best bevarte historiske distrikt der mange kulturelle aktiviteter som ikebana (japansk blomsterkunst), tesermonier og Noh-forestillinger ble skapt og utviklet. Vi avslutter dagen med et besøk til Gion som er Kyotos berømte geishaområde. Overnatting i Kyoto.

Dag 6: Kyoto – Takayama
Vi reiser med buss til Takayamas gamle del som er meget godt bevart med hus fra Edoperioden. Her besøker vi høstfestivalen i Hachiman Matsuri som anses å være en av Japans tre vakreste festivaler. Den blir holdt den 9. og 10. oktober hvert år og det mest kjente innslaget er de 11 yataiflåtene som er overbygget og vakkert dekorert. Vi feirer dagen sammen med lokalbefolkningen. Overnatting i Takayama. (Middag)

Dag 7: Takayama
På morgenen reiser vi ut til Shirakawa-go distriktet og her besøker vi Ogimachi, den største byen og hovedattraksjonen i området. Byen er kjent for sine velbevarte gamle bondegårder, såkalte gasso-zukiri, der noen er mer enn 250 år gamle og har stått på UNESCO’s verdensarvsliste siden 1995. Vi drar deretter tilbake til Takayama og resten av dagen er fri til å oppdage den fredfulle byen på egen hand. Overnatting i Takayama. (Middag)

Dag 8: Takayama – Hakone
I dag forlater vi Takayama og drar til Hakone. Der starter vi med en båttur på Ashinokosjøen for å nyte utsikten fra båten. Fra sjøen tar vi oss videre til Owakudani, som er området rundt et krater som ble dannet ved Hakonevulkanen ved det siste utbruddet for ca. 3000 år siden. I dag er store deler av området en aktiv vulkansk sone der svoveldamp siver ut fra bakken og man kan se varme kilder, og til og med elver med kokvarmt vann. Herfra har man også en fantastisk utsikt over Fujifjellet på klare dager. Overnatting i Hakone. (Middag)

Dag 9: Hakone – Tokyo
Etter frokost ferdes vi med egen buss til Japans hovedstad Tokyo og den tettest befolkede metropolen i verden. Vi starter med å besøke Shinjuku, Tokyos administrative og komersielle sentrum. Her ser vi The Tokyo Metropolitan Government Building og tar heis opp til observasjonsplatformen der man har en fin panoramautsikt over store deler av Tokyo. I klart vær kan man til og med se Fujifjellet. Vi avslutter dagen med en spasertur i området. Overnatting i Tokyo.

Dag 10: Tokyo
Det nåværende keiserlige palasset ligger i det sentrale Tokyo på samme plass som Edoslottet en gang lå  under Edoperioden. Det ligger i et stort parkområde som er omgitt av vallgraver og massive steinmurer, og er i dag bosted for keiserfamilien. Her gjør vi et fotostopp før vi fortsetter til Tsukiji Market, verdens største fiskemarked. Vi besøker den ytre delen av markedet og spaserer rundt blandt masse forskjellige fisker i alle former, størrelser og farger. Etter dette passer det bra å spise sushi til til lunsj før vi fortsetter til Asakusa. Dette er en bydel der man fortsatt kan kjenne atmosfæren fra Japans gamle dager og som den gang var byens største fornøyelsesdistrikt. Vi avslutter dagen med et besøk ved Meji-helligdommen som er tillegnet åndene etter Meijikeiseren og keiserinne Shoken. Overnatting i Tokyo. (Lunsj)

Dag 11: Tokyo
Tokyo er en fasinerende by og tilbyr et nesten ubegrenset utvalg av shopping, underholdning, kultur og mat. Dagen er fri for egne aktiviteter og reiselederen hjelper gjerne toø med forslag om hvordan den kan tilbringes. På kvelden samles vi til en trivelig avskjedsmiddag og spiser typisk japansk mat for siste gang på denne reisen. Overnatting i Tokyo. (Middag)

Dag 12: Hjemreise til Sverige
Etter frokost blir det transfer til flyplassen og flyreise tilbake til Norge. Måltider er inkludert ombord på langflyvningen.