Tokyo - Japans Hovedstad

Japanska kvinna bon

Reisen til den Oppadgående solens land tar deg både til Japans hovedstad Tokyo, den nærliggende vulkanen Fuji og det svovelholdige området Owakudani der man finner mange varme kilder. Japan består av over 3 000 øyer og Tokyo ligger på landets størst øy, Honshu. På disse isloerte øyene har den japanske kultren utviklet seg. I dag er både den tradisjonelle kulturen og det moderne livet sammenflettet. På vår reise til Japan får du testet dine smaksløker og nyte det sunne japanske kjøkkenet med sin uendelige variasjon av grønnsaker. Du får også tid til å utforske millionbyen Tokyo på egen hand.

Dag 1: Reise til Japan
Flyreise til Tokyo. Måltider er inkludert på langflyvningen.

Dag 2: Tokyo
Ankoms til Tokyo som har vært Japans hovedstad siden 1868. Vi drar til vårt hotell og sjekker inn. Overnatting i Tokyo.

Dag 3: Tokyo
Vi innleder med et besøk ved Keiserpalasset som er hjemmet til den japanske keiserfamilien den dag i dag. Det innebærer at vi ikke får komme inn i palasset, men kan beundre det fra utsiden. Vi fortsetter til ginza, Tokyos mest eklusive shoppingdistrikt der man kan finner alle kjente merkesvarer. I Ginzadistriktet besøker vi Sensoji-tempelet, eller Asakusa Kannon som det også blir kalt. Tempelet har vært Tokyos helligste shintohelligdom siden år 628 e.Kr. da to fiskere dro opp en liten gullstatue av den buddhistiske gudinnen Kannon opp fra en elv i nærheten. Etter et besøk i den ytre delen av Tshukiji-fiskemarkedet slår vi oss ned ved en av matstandene og nyter en herlig lunsj som består av fersk sushi. På ettermiddagen besøker vi Japans største shintotempel, Miji, som er tillegnet Meijikeiseren og hans hustru keiserinne Shoken. Overnatting i Tokyo. (Lunsj)

Dag 4: Tokyo
Hele dagen fri til egne eventyr. Hvorfor ikke besøke Shinjuku, som er metrostasjonen i dette distriktet, og som har verdens største antall reisende per dag? Eller beundre skyskraperne i Shinjuku som er bygget i aliminium, stål og betong, og er konstruert for å tåle kraftige jordskjelv. Eller du kan ta en tur til Shibuya og se de seneste trendene i moteverdenen. Overnatting i Tokyo.

Dag 5: Tokyo – Mount Fuji – Hakone
Etter frokost reiser vi med buss til nasjonalparken Fuji – Hakone som ligger ca. 10 mil sørvest for Tokyo. Vulkanen Fuji, med sin høyde på over 3 700 meter over havet, er Japans høyeste fjell og et berømt symbol. Hvis været tillater det drar vi med linbane opp til fjellets femte stasjon. Etter en båttur på kratersjøen Ashi besøker vi det fascinerende området Owakudani der svovelholdig damp trenger opp fra marken. Overnatting i Hakone på en tradisjonell ryokan der du kan nyte et varmt bad. (Lunsj og middag)

Dag 6: Hakone – Kamakura – Yokohama
På formiddagen besøker vi den lille hagebyen Kamakura. Her ser vi Kenchoji, et av de fem fremste zentemplene i Kamakura. I Kotokuin-tempelet kan vi også beundre den store Buddhastatuen i bronse som er over 13 meter høy. Vi fortsetter til Yokohama som er Japans nest største by med over 3 millioner innbyggere og som har en av verdens største Chinatowns. I dag nyter vi en lunsj som består av retter fra Kina. Sent på ettermiddagen drar vi tilbake til Tokyo. Overnatting i Tokyo. (Lunsj)

Dag 7: Tokyo
Hele dagen fri for egne strøvtog. Hvorfor ikke besøke den kunstige øya Odaiba med sin spesielle futuristiske arkitektur? Kanskje du vil handle elektronikk i Akihabaradistriktet? Besøk gjerne Edo-Tokyomuseet, et av Tokyos mest interessante museum. Her kan du følge livet i Edo som Tokyo het før 1868. Du kan også besøke en Pachinko-hall og spille litt Pachinko, som er en type flipperspill.

Dag 8: Hjemreise fra Tokyo
Transfer til flyplassen og flyreise tilbake til Norge. Måltider er inkludert på langflygningen.