Gjestfrie Jordan

petra skatter huset i  jordan

Vi begynner reisen til Jordan i hovedstaden Amman og drar sørover til Petra og Wadi Rum, ørkenen som er kjent for sin røde sandsten og sine høye klippeformasjoner. På veien gjør vi noen interessante stopp, bl.a. ved korsfarerborgen Kerak fra 1100-tallet.  Vi begir oss nordover til Dødehavet, verdens lavest beliggende sted og sjø, drøye 400 meter under havoverflaten. Her blir det mulighet til salte bad og avkobling, og du kan fordøye alle inntrykkene etter den omfattende og interessante reisen til Jordan.

Dag 1: Reise til Jordan
Vi flyr til Jordans hovedstad, Amman. Måltider er inkludert om bord på flyet.
 
Dag 2: Amman
Etter ankomst til Amman, Jordans hovedstad, blir vi møtt av vår lokale representant, som tar oss med til et frokoststed. Deretter begynner vi rundturen i byen med å besøke ruinene av det romerske teateret i Amman, citadellet og Umayyad-palasset. Rundturen inkluderer også et besøk på arkeologi- og folkloremuseet. Deretter ledig tid til å utforske Ammans gamle bydeler på egen hånd. Overnatting i Amman. (Frokost, lunsj og middag.)
 
Dag 3: Amman-Jerash-Amman
I dag forlater vi Amman for å ta en dagstur til Jerash, «Østens Pompeii». Jerash, som ble bygget for over 2000 år siden, anses av mange for å være den best bevarte byen i det daværende Dekapolis, et byforbund med ti romerske byer fra det første århundret. Vi utforsker ruinbyen med blant annet gatene med søyleganger, amfiteater, nymfeum og forum. Senere fortsetter vi til Umm Qais (Gadara), en dramatisk romersk by, som er bygget i svart basalt. Den er en del av Dekapolis og har panoramautsikt over Genesaretsjøen og mot Golanhøydene. Overnatting i Amman. (Frokost, lunsj og middag.)
 
Dag 4: Amman – Petra
Vi reiser fra Amman og begir oss til fjellet Nebo, der Moses skal ha skuet utover Det hellige land. I følge legenden skal han også være begravet et sted på fjellet. Vi fortsetter reisen til Madaba. Her besøker vi Georgskirken og får se et historisk kunstverk, som ble oppdaget i 1884 da kirken ble bygd. Nå kan man se denne utrolige mosaikken fra 500-tallet, som viser bibelske steder fra Egypt til Palestina. Det inneholder 157 greske bildetekster og er det eldste kartet som finnes over Det hellige landet.  Sent på ettermiddagen kommer vi frem til Petra. Overnatting i Petra. (Frokost, lunsj og middag.)
 
Dag 5: Petra – Wadi Rum
I dag skal vi til et av reisens absolutte høydepunkter, stenbyen Petra, et av verdens syv nye underverk! Byen ble bygget for å kontrollere den lukrative karavanehandelen, men ble i tidens løp glemt, inntil den ble gjenoppdaget på begynnelsen av 1800-tallet I Wadi Rum begir vi oss ut i ørkenen i jeep og får oppleve et storslagent ørkenlandskap, som består av sand, steinørken og utrolige klippeformasjoner. Vi får se Wadi Rums utrolige severdigheter, som de berømte «Seven pillars of wisdom» – visdommens syv søyler (kjent fra T. E. Lawrences bok), sanddyner og stenbroer. Alt dette mens vi beundrer solnedgangen i det vakre månelandskapet.  Vi overnatter i en teltleir som drives av lokale beduiner. Overnatting i Wadi Rum. (Frokost, lunsj og middag.)
 
Dag 6: Wadi Rum – Dødehavet
Etter frokost drar vi til Dødehavet. Mer enn 400 meter under havoverflaten ligger det mineralrike Dødehavet, verdens eldste helse- og skjønnhetsspa. Prøv å flyte på vannet og påføre et lag med den berømte Dødehavsgjørmen som gratis hudbehandling. Om ettermiddagen drar vi til det stedet ved Jordan-elven der døperen Johannes i følge Bibelen skal ha døpt Jesus.  De som vil, kan selvfølgelig bade, selv om det ikke går an å svømme. Flyte kan man derimot gjøre uten problemer. Overnatting ved Dødehavet. (Frokost, lunsj og middag.)

Dag 7: Dødehavet
Tilbring dagen med sol og bad på Dødehavets saltstrender! (Frokost, lunsj og middag.)

Dag 8: Ankomst til Norge 
Om morgenen reiser vi til flyplassen i Amman og flyr tilbake til Oslo. Måltider er inkludert ombord på lang flytur.