Kinesisk Panorama

Den kinesiske mur i Beijing, Kina

Dette er reisen for deg som vil oppleve det meste og beste av Kina. Vi besøker hovedstaden Beijing og her får vi bl.a. oppleve Den kinesiske mur og Den forbudte by, keiserbyen Xi’an med den berømte Terracottaarméen, den pulserende verdensmetropolen Shanghai, hagebyene Hangzhou og Suzhou, det vakre Guilin-området, opplevelser og plasser som sammen skaper et enestående kinesisk panorama! Hvis du har planlagt å reise til Kina en gang i livet da er dette reisen for deg!

Dag 1: Reise til Kina (Shanghai)
Nattfly fra Skandinavia. Måltider er inkludert om bord.

Dag 2: Shanghai
Vi lander i verdensmetropolen Shanghai. Her finnes det flere skyskrapere enn i de fleste storbyene i verden. Det passer fint å begynne med en tur opp i en av de høyeste skyskraperne, Jin Mao Tower. Fra 88. etasje har vi en strålende utsikt over Pudong og den vakre strandpromenaden The Bund med sine bygninger fra kolonitiden. På kvelden samles vi til velkomstmiddag. Overnatting i Shanghai. (Middag.)

Dag 3: Shanghai
Shanghai har bare noen hundre år på nakken, men her finnes likevel en del gamle bygninger og parker. Vi besøker først Yuyuan Garden, en park som en rik det embetsmann fikk anlagt for flere hundre år siden. Etter å ha sett The Bund ovenfra er det deilig og selv få gå langs promenaden og nyte utsikten over Huangpuelven og alle skyskraperne på Pudonghalvøya. Deretter blir det tid for shopping for den som ønsker det. Ellers er det hyggelig bare å rusle langs den imponerende gå- og shoppinggaten Nanjing Lu. Dagen avsluttes med en fantastisk akrobatikkforestilling med en av de berømte Shanghaigruppene. Overnatting i Shanghai. (Frokost og lunsj)

Dag 4: Shanghai – Suzhou
Museum er ikke bare kjedelige innretninger med forskjellige gjenstander på rekke og rad. På Shanghai Museum, ansett som ett av de beste i Kina, får vi den kinesiske historien og kulturhistorien servert på en veldig interessant og fengende måte. Etter museumsbesøket setter vi oss på bussen og drar til Suzhou, ”Østens Venezia”. Suzhou er et paradis for hage- og parkelskere. Vi kommer først til å spasere gjennom den Ydmyke Embetsmannens hag og her får vi et innblikk i hvordan kineserne anser at en park skal se ut. Suzhou er også kjent for sin silkeproduksjon. Ved et besøk på et senter for silkeproduksjon får vi lære oss mer om silkens vei fra sommerfugl via kokong til ferdig råsilke. På kvelden spaserer vi gjennom den vakre Nettmesterens hage og her får vi høre på klassisk kinesisk musikk. Overnatting i Suzhou. (Frokost og lunsj)

Dag 5: Suzhou - Hangzhou
I det lavtliggende landskapet rundt Suzhou finnes utallige vannveier. På bussturen til Hangzhou, stopper vi i den lille kanalbyen Tongli, hvor vi tar en båttur og går rundt blant de pittoreske husene. Vel fremme i Hangzhou, som regnes som en av Kinas viktigste tedyrkingsdistrikt, besøker vi i løpet av ettermiddagen Longjing, "Dragekilkden", der en av Kinas mest eksklusive tesorter dyrkes. Vi får informasjon om tedyrkingens bakgrunn og kan også smake på forskjellige typer te. Overnatting i Hangzhou. (Frokost og lunsj)

Dag 6: Hangzhou - Guilin
I byen Hangzhou ligger den Vestre Innsjøen som er dyrket av kinesiske poeter i generasjoner for sin skjønnhet. Vi gjør en båttur på innsjøen og får mulighet til selv å vurdere inntrykkene før vi flyr videre til Guilin. Overnatting i Guilin. (Frokost og lunsj)

Dag 7: Guilin
I det sørlige Kina dyrkes det meste av Kinas ris. I løpet av en heldagsutflukt til de store dyrkingsområdene får vi et godt innblikk i den kinesiske bondens arbeid. Ved fjellet Long Sheng, "Dragens Ryggrad", kan vi se hvordan alle de svingete terrassedyrkingene strekker seg milevis langs skråningene. Her møter vi også flere av Kinas mange minoritetsbefolkninger. Overnatting i Guilin. (Frokost og lunsj)

Dag 8: Guilin - Yangshuo
Her nede i det sørlige Kina finnes det også andre vakre naturscener. I løpet av en fire timers båttur langs Li-elven, nyter vi og beundrer de berømte sukkertoppene som ligger langs elvens bredder. Etter ankomst i den lille landsbyen Yangshuo, gjør vi en rundtur i det omkringliggende landskapet i små, åpne golf biler og får mer kunnskap om det kinesiske bondelivet. I kveld er det en valgfri mulighet til å se et overdådig "River Show", designet av den berømte kinesiske regissøren Zhang Yimou. Det var han som regisserte åpningen av OL i Beijing 2008! Overnatting i Yangshou. (Frokost og lunsj)

Dag 9: Yangshuo - Guilin – Xi’an
På formiddagen kan man med fordel utforske Yangshuo på egen hånd. Her finnes små markedshaller, parker, småsmug og selvfølgelig shopping. På vei tilbake til Guilin, besøker vi den berømte Rørfløytegrotten med alle sine merkelige dryppsteiner og stalakittformasjoner. På kvelden flyr vi fra Guilin til Xi'an. Overnatting i Xi’an. (Frokost og lunsj)

Dag 10: Xi'an
Byen Xi'an har mer enn seks millioner innbyggere, men føles likevel mye mindre. I over to tusen år har byen vært et kosmopolitisk sentrum. Buddhismen er sterk her og det finnes flere store bygg tilegnet forskjellige helligdommer. Vi skal besøke Den Store Villgåspagodaen for å få et godt innblikk i hvordan buddhismen kom til Kina. Deretter besøker vi et jadesnekkeri der man behandler rå jadestein og skaper utsøkte kunstverk. Ettermiddagen er dedikert dagens høydepunk, den 8000-manns store Terracottaarmeen. Den første keiseren av Qingdynastiet, Shi Huangdi, bygde sitt mausoleum her, og etter hans død voktes hans grav av terrakottasoldater. På kvelden spiser vi jiaozi, eller dumplings, med fantastiske fyllinger. I forbindelse med måltidet kan vi nyte en sang- og danseforestilling med aner fra det gamle Tangdynastiet. Overnatting i Xi'an. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 11: Xian - Beijing
Etter frokost går vi om bord i nye, spennende og mye omtalte ”supertoget" som begynte å gå etter jul i 2012. Dette høyhastighetstoget forbinder flere viktige byer i Kina og vi reiser på 4,5 timer fra Xi'an til Beijing. Den gjennomsnittlige hastigheten er over 300 km/t! På turen får vi oppleve noe av det varierte kinesiske landskapet. Etter ankomst i Beijing er vårt første besøk til Himmelens tempel. Denne imponerende parken med det store tempelet ble bygget tidlig på 1400-tallet. Hit dro keiserne hvert år for å be om gode avlinger for det kommende året. Overnatting i Beijing. (Frokost)

Dag 12: Beijing
Vi starter med en omvisning på verdens største torg, Den himmelske freds plass, med de omkringliggende bygningene Maos Mausoleum, Folkets Store Sal, Nasjonalmuseet og Den himmelske freds port. Neste stopp er Den forbudte by, verdens største palasskompleks og boligen til keiserne under Ming-og Qingdynastiene i nærmere 500 år. Deretter er det tid for en liten tur til noen av Beijings gjenværende hutonger, de gamle smugene. Vi spiser lunsj hjemme hos en vanlig familie i et av husene i et hutongområde. På kvelden er det mulighet å se en farger Beijing- opera, kanskje mere en fest for øyet enn for øret! (Tillegg). Overnatting i Beijing. (Frokost og lunsj)

Dag 13: Beijing
I dag blir det en heldagstur i Beijings omgivelser. Vi starter på en fabrikk for produksjon av cloisonné, et typisk Beijing-håndverk. Så fortsetter vi til den hellige veien, Åndenes vei. Her går vi sakte og blir minnet om hvordan en keiser etter døden ble transportert langs denne veien til sitt siste hvilested i en av Minggravene. Vi fortsetter videre og er etter hvert at fjellene blir høyere veien blir mer svingete. På 700-800 meters høyde får vi de første glimtene av Den kinesiske mur, det bemerkelsesverdige byggverket som ble bygget i flere hundre år, og som strekker seg over mer enn 6000 kilometer! Nå er vi fremme! Overnatting i Beijing.(Frokost og lunsj)

Dag 14: Beijing
Etter frokost besøker vi Sommerpalasset. Ettermiddagen er fri for eget program. Om Om kvelden samles vi for en avskjedsmiddag der bl.a. Pekingand står på menyen. Overnatting i Beijing. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 15: Avreise fra Beijing
Transfer til flyplassen for hjemreise med ankomst samme kveld. Måltider er inkludert om bord. (Frokost)

For oppdatert program, se www.phoenixtravel.se


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-09-15 2020-09-29 Oslo 22 800
Air China Åpent Bestill her
2020-10-23 2020-11-06 Oslo 22 800
Air China Åpent Bestill her

Alt dette er inkludert i prisen:
Flyreise Oslo til Kina tur/retur
Måltider ombord  til Kina
Innenlandsfly i Kina
Alle flyskatter
Høyhastighetstog fra Xian til Beijing
Hotell med frokost
Utflukter og måltider i henhold til program
Svensk- eller norsktalende reiseleder
 
Bestilles mot tillegg:
Enkeltrom: 5 000 kr.
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Prisen inkluderer ikke:
Visum til Kina
Tips til lokalguider og sjåfører ca. USD 60 per person

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.

fiske pa Li elv, Kina
Kart for Kinesisk Panorama