Den Store Kinareisen

cruising langs elven Yangtze, Kina

Vår Store Kinareise kombinerer to storslagne opplevelser: Tibet og Yangtze-elven. Tibet med hovedstad Lhasa, som ligger høyt oppe i Himalayafjellene, var i århundrer utilgjengelig for folk flest. Når vi senere glir sakte frem på Yangtze-elven er det en naturopplevelse langt utover det vanlige. Naturscenene tar nesten pusten fra oss når skipet bryter seg gjennom de mektige og smale passasjene ved The Three Gorges. Legg disse opplevelsene til den imponerende Terrakottaarmeen i den tidligere keiserbyen Xi'an, fotturer på Den kinesiske mur, historiske opplevelser i Den forbudte by i Beijing, akrobatikk og shopping i den sydende metropolen Shanghai, og du får en rundreise som byr på opplevelser for alle sanser!

Dag 1: Reise til Kina
Vi flyr med nattfly til Kinas hovedstad Beijing. Måltider er inkludert ombord.

Dag 2: Beijing
Ankomst til Beijing hvor vi møter vår svensktalende guide. Vi drar inn i sentrum og begynner med et besøk på Den himmelske freds plass, et sted hvor man kan føler den moderne kinesiske historiens vingeslag. Her ligger Mao Zedongs mausoleum med "Den Store Rormannen" på lit de parade, og Folkets Store Sal hvor dette store landet styres ifra. Etter en orienteringstur på torget sjekker vi inn på vårt hotell. Om kvelden samles vi for velkomstmiddag. Overnatting i Beijing. (Lunsj och middag)

Dag 3: Beijing
Vi drar ut på en heldags utflukt i Beijings omgivelser. På en fabrikk følger vi produksjonen av cloisonné, et typisk emaljehåndverk i Beijing, hvor en kobbergjenstand blir belagt med emalje i vakre farger og mønstre. På Åndenes vei går vi sakte langs en prosessjonsvei med vakre marmorstatuer av embetsmenn, soldater, elefanter og kameler. På denne veien ble keiserne båret fram till sitt siste hvilested. Etter hvert kommer vi til de vakre Minggravene som ligger i skråningene, og er omgitt av vann, alt i henhold til feng shui-prinsipper. Reisen fortsetter nordover og opp i fjellene. Plutselig dukker Den kinesiske mur opp som en drage i landskapet! Mer enn seks hundre mil lang, fra Gulehavet til Gobiørkenen, følger den de bratte fjellkammene. Endelig er det tid for oss å gå på Den kinesiske mur! Om kvelden serveres middag der bl.a. Pekingand står på menyen. Overnatting i Beijing. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 4: Beijing - Xi'an
Dagen starter med et besøk i Beihaiparken. Parken er velbesøkt av Beijings innbyggere, spesielt om morgenen. Der gjør man gymnastikk og får høre det nyeste sladderet. Så fortsetter vi til hutongene hvor vi blir fraktet med sykkeltaxi gjennom det gamle Beijing. Lunsj blir servert hjemme hos en kinesisk familie. På ettermiddagen besøker vi Den forbudte by, og her får vi høre hårreisende historier om tiden da keiserne bodde her sammen med sine evnukker og konkubiner. På kvelden fortsetter vår reise med fly til den gamle keiserbyen Xi'an. Overnatting i Xi'an. (Frokost og lunsj)

Dag 5: Xi'an
Vi tilbringer hele dagen i Xi'an og områdene omkring. Først skal vi besøke Den Store Villgåspagodaen som ble bygget på 600-tallet i forbindelse med buddhismens ankomst til Kina. Xi'an er kjent for sine arbeider i jadestein og vi besøker et jadesnekkeri for å beundre dette vakre håndverket. Resten av dagen er viet til den berømte Terrakottaarmeen. Armeen skulle beskytte Kinas første keiser etter hans død. Kvelden byr også på store opplevelser når vi frå servert jiaozi som består av deilige dumplings med forskjellig fyll. I forbindelse med dette ser vi også en sang- og danseforestilling med aner fra Tangdynastiet. Overnatting i Xi'an.(Frokost, lunsj og middag)

Dag 6: Xi'an - Lhasa
På morgenen flyr vi til Lhasa i Tibet. Etter ankomst er resten av dagen fri for avklimatisering til høyden. Overnatting i Lhasa.(Frokost)

Dag 7: Lhasa
Vi starter oppholdet i Lhasa med et besøk i Tibets viktigste helligdom, Jokhang. Tempelet er Lhasas eldste bygning. Deretter kan vi gå Barkhorkoran, pilgrims-vandringen som går rundt tempelet. På ettermiddagen setter vi kursen mot det berømte Potalapalasset, som Dalai Lama brukte som sitt vinterpalass en gang i tiden. Overnatting i Lhasa.(Frokost og lunsj)

Dag 8: Lhasa - Yamdrok Tso - Lhasa
Med buss følger vi den gamle handelsruten mellom Lhasa og Gyantse. Landskapet er storslagent og lys og skygge spiller over fjellene rundt oss på alle kanter. Fra Kambalapasset på 4990 meters høyde har vi en fantastisk utsikt over den hellige innsjøen Yamdrok Yamtso. Tilbake i Lhasa ser vi det tibetanske museet med sine fine samlinger av lokale gjenstander. Overnatting i Lhasa.(Frokost og lunsj)

Dag 9: Lhasa
På formiddagen besøker vi Dalai Lamas tidligere sommerpalass Norbulingka. På ettermiddagen besøker vi Seraklosteret som ble bygget på 1400-tallet. Overnatting i Lhasa. (Frokost og lunsj)

Dag 10: Lhasa - Chongqing
Vi flyr til Chongqing via Chengdu. Etter ankomst til den store industribyen Chongqing, gjør vi en sightseeing i byen. På kvelden starter vi vårt cruise på Yangtze-elven. Overnatting om bord på båten.(Frokost)

Dag 11-12: Cruise på Yangtze
I to dager drar vi ut på cruise på Yangtze som er verdens tredje største elv. Å reise på Yangtze-elven er en fantastisk naturopplevelse. Elven bukter seg mellom høye fjell og trange passasjer. Reisen starter i en frodig dal og vi passerer först landsbyen Fengdu, "spøkelsesbyen", med sine mange templer fylt med statuer av demoner og onde ånder. Reisens høydepunkt er når vi skal passere gjennom den berømte trange passasjen De Tre Juvene. Det første juvet, Qutang Gorge, er fantastisk vakker. Passasjen er kort, bare åtte kilometer lang, men den er så smal at vannmassene presset framover med voldsom kraft. Neste juv er Heksejuvet, Wuxia Gorge, som er 40 kilometer lang. På begge sider vi er omgitt av over tusen meter høye fjelltopper ruvende som massive vegger rundt vår cruisebåt. Den tredje av de mektige juvene, Xiling Gorge, er også den lengste, ca. 70 kilometer lang. På slutten av dette juvet har man bygget Kinas største demning, Trejuvsdammen. To kilometer bred og med en høyde på 185 meter skaper dette enorme mengder vannkraft, noe som er sårt tiltrengt i dette store landet som har mangel på energi! Etter noen timers kjøring, kommer vi til Gezhouba-dammen og nå endrer elven karakter. Den flyter bred og svingete med vidstrakte sandbanker. Her sluses vår fartøy til et lavere vannivå. Overnatting om bord i båten.(Frokost, lunsj og middag)

Dag 13: Yichang - Shanghai
På morgenen kommer vi byen Yichang og her slutter vårt cruise. Vi besøker selvsagt det verdensberømte damprosjektet ved Sandouping. Det er verdens største demning og denne produserer en niendedel av Kinas energibehov. Da flyr vi til Shanghai. Overnatting i Shanghai. (Frokost og lunsj)
 
Dag 14: Shanghai
Om morgenen drar vi til Shanghai finansdistrikt Pudong øst for Huangpuf-elven, som flyter gjennom Shanghai sentre. Her går vi opp til Kinas høyeste skyskraper Shanghai-tårnet, hvorfra du får en fantastisk panoramautsikt over elven og byen. Deretter besøker vi Shanghai Museum som har samlinger i verdensklasse. Vi fortsetter deretter til Chenghuangmiao, Shanghai eldste bydel, der vi går gjennom Yu Yuan-hagen, en av Kinas fremste klassiske hager. Etter lunsj blir det tid til å utforske shoppingområdet Nanjing Lu samt promenaden The Bund. På kvelden samles vi til avskjedsmiddag. Overnatting i Shanghai.(Frokost, lunsj og middag)
 
Dag 15: Avreise fra Shanghai
Vi flyr fra Shanghai og kommer til vårt påstigningsby om kvelden. Måltider er inkludert ombord.(Frokost)
 


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-04-22 2020-05-06 Oslo 35 900
Finnair Åpent Bestill her
2020-10-13 2020-10-27 Oslo 35 900
Finnair Åpent Bestill her

Alt dette er inkludert i prisen:
Flyreise Oslo til Kina tur/retur
Måltider ombord fra Europa til Kina
Innenlandsfly i Kina
Alle flyskatter
Hotell med frokost
Måltider i henhold til program
Utflukter i henhold til program
Cruise på Yangtze med 5-stjerners båt
Svensk- eller norsktalende reiseleder
 
Bestilles mot tillegg:
Enkeltrom (hotell+ cruise): 9 000 kr.
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Prisen inkluderer ikke:
Visum til Kina
Tips til lokalguider og sjåfører ca. USD 80 per person
 

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao,Kina

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao

Beijing

Kina

Till hotellets hemsida
Grand New World Hotel, Xi'an, Kina

Grand New World Hotel

Xi'an

Kina

Till hotellets hemsida
Jardin Secret Hotel, Lhasa, Xizang

Jardin Secret Hotel

Lhasa

Kina

Till hotellets hemsida
Garden Hotel Suzhou, Kina

Garden Hotel Suzhou

Suzhou

Kina

Till hotellets hemsida
Holiday Inn Downtown, Shanghai, Kina

Shanghai Holiday Inn Downtown

Shanghai

Kina

Till hotellets hemsida

Vi reserverer oss for endring til likeverdige hotell.

På våra resor till Tibet kommer vi att bo på 3 500 till 4 000 meters höjd över havet.

De allra flesta resenärer klarar en sådan här resa utan speciella problem. Ålder eller kön har faktiskt ingen betydelse. Det är dock normalt att man under de första dagarna känner lite trötthet och/eller lätt huvudvärk. Orsaken till detta är den tunna luften med lägre syrehalt. Efter några dagar brukar man känna sig som vanligt. Mycket få drabbas av allvarligare problem. Om det skulle behövas finns det läkare med stor erfarenhet av höjdsjuka att tillgå i Lhasa.

(Det finns alltid syrgastuber på hotellrum och bussar, men de brukar sällan komma till användning.)

Lider man av varaktiga hjärt- eller lungproblem, eller om man strax före resan haft influensa, halsfluss e. d. bör man kontakta läkare för råd.

Beijing opera
kart for reise Store Kinaeisen