Det vakre Kina

Hongkong Stanley market

Å reise til Kina innebærer mange forskjellige opplevelser. På denne rundturen ferdes vi fra Hongkongs løvrike kolonialkvarter og neonopplyste skyskrapere til Guilins sukkertoppfjell og risfelt, videre til Xians terrakottaarmeer og omsider til Den kinesiske mur og Den forbudte bys overdådige keiserprakt. Opplev det meste av det beste som Midtens rike har å tilby!

Dag 1: Reise til Hongkong
Nattfly via Helsingfors. Måltider om bord er inkludert.

Dag 2: Hongkong
Etter ankomst blir vi møtt av vår lokale representant og drar til hotellet og sjekker inn. På kvelden samles vi til velkomstmiddag. Overnatting i Hongkong. (Middag)
 
Dag 3: Hongkong
Først skaffer vi oss et overblikk over byen fra Victoria Peak før vi drar ned til det store markedet Stanley Market der man kan finne klær av alle merker. Vi fortsetter deretter til det gamle fiskerleiet Aberdeen, der vi tar en båttur i en tradisjonell sampan. Overnatting i Hongkong. (Frokost og lunsj)
 
Dag 4: Hongkong-Macao
Om morgenen tar vi ferge for å besøke Macao. Turen inkluderer Ruiner av St. Pauls romersk-katolske kirke, Na Tcha-tempelet, en del av Old City Walls, Museum of Macau (erstattet av Maritime Museum på mandager), Mount Fortress, lunsj på lokal restaurant, kasino besøk, A-Ma Temple, Macau Tårn. Overnatting i Hongkong. (Frokost og lunsj)
 
Dag 5: Hongkong – Guilin
Om morgenen tar vi en rundtur i byen og ser blant annet Wong Tai Sin-tempelet, Flower Market og Bird Garden. Det blir også tid til å handle i shoppingparadiset i strøket rundt Nathan Road. Om ettermiddagen flyr vi videre til byen Guilin i det sørlige Kina. Overnatting i Guilin. (Frokost og middag)
 
Dag 6: Guilin – Yangshuo
De berømte «sukkertoppfjellene» i det sørlige Kina har i hundrevis av år tiltrukket seg både kinesiske kunstnere og diktere. Nå er det også et naturlig mål for utenlandske turister. Fra Guilin tar vi en firetimerskrysning på Lielven der vi får god anledning til å beundre og fotografere disse bemerkelsesverdige fjellformasjonene på nært hold. Fremme i den lille byen Yangshuo begynner vi med en utflukt på den sørkinesiske landsbygda. Her ser vi typiske risavlinger og får også oppleve den kinesiske bondens hverdagsliv. Om kvelden er det anledning til å se en påkostet og imponerende «elveforestilling» med de vakre «sukkertoppfjellene» som bakgrunn. Forestillingen er regissert av Zhang Yimou, en av Kinas mest kjente filmregissører. (Ekstratur). Overnatting i Yangshuo. (Frokost og lunsj)
 
Dag 7: Yangshuo – Guilin – Xi’an
Vi forlater Yangshuo på formiddagen og tar fatt på tilbakeveien til Guilin. På veien stanser vi ved Rørfløytegrotten. Her klatrer vi inn i de snirklete gangene og får se de mest fantastiske stenformasjoner. Fra Guilin flyr vi videre till Xian. Overnatting i Xi’an. (Frokost og lunsj)
 
Dag 8: Xian
Den gamle keiserbyen Xian ligger i det sentrale Kina. Den var lenge utgangspunkt for den berømte Silkeveien. Her samlet derfor folk seg fra hele verden. Mange var buddhister som bygget sine templer, og vi skal besøke det mest kjente, Den store villgåspagoden. Jade har i tusenvis av år blitt verdsatt som en sten som skjenker lykke og fremgang. Vi skal besøke et jadeverksted og kanskje kjøpe en liten ting å bære med seg, akkurat slik de fleste kinesere gjør. Hele ettermiddagen går med til å studere og la seg fortrylle av alle de 8 000 soldatene og hestene i terrakotta som står som en evig vakt over den første keiseren av Kinas grav. Om kvelden nyter vi en bankett med jiaozi eller dumplings, de typiske kinesiske melbollene med lekkert fyll. Mette og fornøyde kan vi så nyte en vakker sang- og danseforestilling med aner fra Tang-dynastiet. Overnatting i xi’an. (Frokost, lunsj og middag)
 
Dag 9: Xian – Beijing
Etter frokost promenerer vi langs Xians bymur, 14 km lang og en av de best bevarte i verden. På vei til flyplassen stanser vi ved Han Yang Ling, en keisergrav fra Han-dynastiet som bevoktes av enda en terrakottaarmé, skjønt nå i miniatyr, komplett med våpen, rustninger og bruksgjenstander. Vi flyr deretter videre til Beijing, der vi etter ankomst har dagen fri til egne aktiviteter. Overnatting i Beijing. (Frokost og lunsj)
 
Dag 10: Beijing
Første punkt på dagsprogrammet er en cloisonnéfabrikk et stykke utenfor byen, der dette emaljehåndverket som er så typisk for Beijing og Kina, fremstilles. Vi vandrer deretter langs den hellige veien, Åndenes vei, der keisernes kropper ble båret frem på vei til den siste hvile i Ming-gravene. På reisen videre med buss oppover snirklete fjellveier kommer noen plutselig til å utbryte: «Se, der er Den kinesisk mur!» Og visst er det så: Muren snirkler seg her opp og ned langs fjellsidene som en del av det hele 6 000 kilometer lange storslåtte byggverket. Snart står vi alle på denne muren og fotograferer og lar oss fotografere. Overnatting i Beijing. (Frokost og lunsj)
 
Dag 11: Beijing
Den himmelske freds plass er kanskje verdens mest kjente og berømte torg. Det er iallfall det største. Vi spaserer rundt her en stund og fortsetter deretter under Den himmelske freds port med Mao-portrettet opp till Den forbudte by. Etter å ha vandret rundt i det store keiserpalasset med alle sine historiske bygninger skifter vi miljø helt og holdent. Nå skal vi se hvordan de vanlige kineserne bodde, og bor. Vi blir syklet rundt i et av Beijings hutongområder med rickshaw og spiser lunsj hjemme hos en vanlig familie. Om ettermiddagen besøker vi en spesialbutikk for silke og får en kort innføring i kunsten å fremstille silke fra silkekokongene. Dagen avrundes storstilt med en akrobatikkferestilling som tidvis får oss til å holde pusten. Overnatting i Beijing. (Frokost og lunsj)
 
Dag 12: Beijing
Keiseren hersket i Den forbudte by, men noen ganger per år besøkte han Himmelens tempel for å be om rikelige avlinger for det kommende året på vegne av sine undersåtter. I sommerhalvåret flyttet keiserfamilien ut til det såkalte Sommerpalasset for å slippe det kvelende og innestengte miljøet i Den forbudte by. Vi skal i dag sette av god tid til å besøke begge disse stedene. Som avslutning på dagen avlegger vi en visitt ved en spesialbutikk for ferskvannsperler. (Frokost og lunsj)
 
Dag 13: Beijing
Dagen er helt fri til egne aktiviteter. Guiden tipser gjerne om ytterligere aktiviteter og shoppingmuligheter. Om kvelden inntar vi en kinesisk bankett der vi blant annet får smake på Peking-and. (Frokost og middag)
 
Dag 14: Hjemreise fra Beijing
Transfer til flyplassen for hjemreise, med ankomst samme kveld. Måltider om bord er inkludert. (Frokost)
 


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-09-21 2020-10-04 Oslo 27 800
Finnair Åpent Bestill her

Alt dette er inkludert i prisen:
Fly til Hongkong og hjem fra Beijing
Måltider ombord till kina
Innenlandsfly i Kina
Alle flyskatter
Hotell med frokost
Utflukter og måltider i henhold til program
Svensk- eller norsktalende reiseleder
 
Bestilles mot tillegg:
Enkeltrom: 5 200 kr.
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Prisen inkluderer ikke:
Visum til Kina
Tips til lokalguider og sjåfører ca. USD 60 per person

City view hotel i Hongkong

The Cityview Hotel

Hongkong

Kina

Till hotellets hemsida
Bravo hotell i Guilin, Kina

Guilin Bravo Hotel

Guilin

Kina

Till hotellets hemsida
Jasper Hotel i Yangshuo, Guilin, Kina

Jasper International Hotel

Yangshuo

Kina

Till hotellets hemsida
Grand New World Hotel, Xi'an, Kina

Grand New World Hotel

Xi'an

Kina

Till hotellets hemsida
Hotel Novotel Beijing Xin Qiao,Kina

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao

Beijing

Kina

Till hotellets hemsida