Machu Picchu - Titicacasjøen

Machu Picchu , Peru

På vår reise Machu Picchu og Titicacasjøen får du oppleve noen av Perus beste severdigheter. Vi starter og avslutter resien i hovedstaden Lima der vi bl.a. besøker Limas historiske bydel som står på UNESCOs verdensarvsliste. Vi reiser etterhver til den gamle og vakre inkahovedstaden Cusco som ligger i naturskjønne omgivelser i Andesfjellene. Deretter blir vi henført av den storslagne naturen i inkaenes hellige dal, den fruktbare og vakre dalen utenfor Cusco. Denne dalen var veldig viktig under inkaperioden og det finnes mange småbyer som ligger spredt utover i dalen der man dyrker frukt og grønnsaker. I dalen finnes også noen av Perus mest spennende severdigheter; Pisacruinene, det fargerike Pisacmarkedet, de sirkelrunde dyrkingsterrassene i Moray, saltbassenene i Maras, som stammer fra inkatiden, og de imponerende ruinene i Ollantaytambo. Vår reise i Peru inkluderer selvfølgelig et besøk til fasinerende Mahcu Picchu så nå også er en av de syv nye underverk. Vi tar oss bekvemt med tog og buss helt frem til porten av ruinbyen. Ved Titicacasjøens bredder stopper vi i Puno og drar ut på en spennende utflukt til bl.a. Urosøyene, som er kunstige, flytende øyer der vi møter Urosindianerne og får ta del av deres hverdag. Reisen er spekket med inntrykk, farger, fantastisk natur, god mat og vennlige mennesker. Følg med på en av våre mest populære reiser i dette magiske landet!

Dag 1: Avreise til Lima
Fly fra Skandinavia til Lima. Etter ankomst blir vi møtt av vår lokale representant og transporteres fra flyplassen til hotellet der vi sjekker inn. Overnatting i Lima. Måltider er inkludert om bord på flyet.

Dag 2: Lima
Formiddagen byr på en sightseeing i Perus hovedstad. Vi besøker både det koloniale og det moderne Lima. Før lunsj rekker vi også et besøk i San Fransiscoklostret der vi ser nærmere på de berømte katakombene som ligger under klostret. Etter lunsj får vi en omvisning på Limas arkeologiske museum som regnes som et av de beste i verden. Overnatting i Lima.

Dag 3: Lima – Cusco
På morgenen tar vi fly til Cusco, inkafolkets gamle hovedstad. Byen var tidligere også et kulturelt og religiøst sentrum for inkariket. Etter ankomst til Cusco drar vi ut på en bysightseeing. Vi besøker både den imponerende katedralen og Solens tempel som var det viktigste templet under inkatiden. Like utenfor Cusco ligger den veldige Sacsayhuamanfestningen som vi også får et nærmere bekjentskap med. Overnatting i Cusco.

Dag 4: Cusco – Inkaenes hellige dal
Vi starter tidlig på morgenen og vi kjører langs Vilcanotaelven gjennom små, vakre lokalsamfunn. På ettermiddagen besøker vi inkabyen Ollantaytambo. Festningen omfavner byen med sitt torg og tempel. Her finnes mange forskjellige typer inkaarkitektur og gatene og vannkanalene er igjen fra inkatiden. Overnatting i Inkaenes hellige dal.

Dag 5: Inkaenes hellige dal – Machu Picchu – Cusco
Dagen byr på et av høydepunktene på vår reise, nemlig Machu Picchu. Vi starter tidlig på morgenen med en togreise fra Ollantaytambo til Aguas Calientes, byen ved foten av Machu Picchu. Fra Aguas Calientes tar vi oss opp med buss helt frem til porten av denne myteomspunnede byen som har en dramatisk beliggenhet på en topp omkranset av fjell nordvest for Cusco. I dag er det en av de mest spektakulære severdighetene i Sør-Amerika som nå også er en av de syv nye underverk. Byen står på UNESCOs verdensarvsliste. På ettermiddagen tar vi tog tilbake til Cusco. Overnatting i Cusco.

Dag 6: Cusco – Puno/Titicacasjøen
På morgenen tar vi en ekspressbuss til Puno som ligger ved Titicacasjøen. På veien gjør vi flere stopp ved interessante arkeologiske severdigheter. Det blir også et besøk i den lille vakre kirken Andahuaylillas fra 1500-tallet som har et imponerende interiør i barokk stil. Overnatting i Puno.

Dag 7: Puno/Titicacasjøen
Vi begynner dagen med en utflukt til vakre Taquile som er en øy i Titicacasjøen. Den lokale befolkningen er kjent for sine fine handvevde tekstiler og klær. På veien til Taquile stopper vi ved Uros flytende øyer. Dette er kunstige øyer som er laget av siv. Her lærer vi oss mer om hvordan hverdagslivet fungerer for Urosindianerne som bor på disse spesielle øyene. Overnatting i Puno.

Dag 8: Puno/Titicacasjøen – Lima
Transfer til flyplassen på for- eller ettermiddagen og fly tilbake til Lima. Buss fra flyplassen til vårt hotell i Lima. På kvelden samles vi til en trivelig avskjedsmiddag. Overnatting i Lima.

Dag 9: Hjemreise fra Lima
Dagen er fri til egne streiftog eller shopping. På kvelden transfer til flyplassen for hjemreise. Måltider inngår om bord på flyet.

Dag 10: Hjemkomst
Vi ankommer til vårt påstigningssted.