Peru - Inkalandet

Mor og datter i Cusco, Peru

På en reise til Peru får du oppleve et land med en intensiv naturlig skjønnhet og en fantastisk historie. På denne Peru-reisen kommer vi til å besøke et av verdens mest populære reisemål; den myteomspunnede ruinbyen Machu Picchu og den gamle inkabyen Cuzco, med en historie som går så langt tilbake som 10 000 år. Fra ørkener og Andesfjellenes fjellkammer til høyplatåets storslagne slettelandskap; du kommer til å bli forundret og forbauset over dette herlige landet. Mest av alt er det befolkningen i Peru som gjør landet så interessant. Følg med til dette magiske landet med sin utrolige historie og gjestfrie mennesker. På vår reise til Peru får vi se mange av verdens beste severdigheter som Nazcalinjene, Colca Canyon, Titicacasjøen, den gamle inkabyen Cuzco, Inkaenes hellige dal og høydepunktet Machu Picchu. Les også om andre reiser til Peru på vår hjemmeside.

Dag 1: Avreise til Lima
Fly fra Skandinavia til Lima, hovedstaden i Peru. Ankomst på ettermiddagen eller kvelden lokal tid. Etter ankomst blir vi møtt av vår lokale representant og drar til hotellet og sjekker inn. Overnatting i Lima. Måltider er inkludert om bord på flyet.

Dag 2: Lima - Paracas
Etter frokost går ferden sørover langs den Panamerikanske kystveien til byen Paracas (ca 3,5 timer) Etter ankomst sjekker vi inn på hotellet vårt og på ettermiddagen foretar vi en spennende utflukt til Paracas naturreservat som står på UNESCOs verdensarvliste. Her finnes vakre fjellformasjoner og strender, samt de store sandslettene som gir en fin kontrast mot havet. Overnatting i Paracas.

Dag 3: Paracas – Lima
Om morgenen skal vi på en båttur til Ballestaøyene, også kalt "lille Galapagos". Fra båten kommer vi til å få se, foruten et rikt sjøfugleliv, store kolonier av sjøløver, pelikaner, utrydningstruede Humboldtpingviner og seler på nært hold. I havet rundt øyene er det også mulig å se delfiner og hvaler. I løpet av dagen besøker vi en piscogård, hvor vi får se hvordan produksjonen av Pisco blir gjort. På ettermiddagen drar vi tilbake til Lima (ca 3,5 timer). Overnatting i Lima.

Dag 4: Lima - Arequipa
På morgenen flyr vi fra Lima til den vakre byen Arequipa som ligger i det sørlige Peru. Byen er omgitt av vulkaner og ligger på 2 325 m.o.h. Etter ankomst spiser vi lunsj og etterpå drar vi ut på en kortere bysighseeing der vi bl.a. besøker Santa Catalinaklosteret og den store katedralen. Overnatting i Arequipa.

Dag 5: Arequipa
I dag drar vi på en utflukt og en spasertur ute på landsbygda. Vi besøker først utsiktsplassen Sachaca og herfra har vi en flott utsikt over hele byen og vi kan se noen av vulkanene som ligger i nærheten. Vi fortsetter videre til områdets vakre Founders House, grunnleggeren av Arequipas hus som er oppført i kolonial stil. Deretter tar vi en spasertur i de herlige omgivelsene før vi drar tilbake til byen. Overnatting i Arequipa.

Dag 6: Arequipa – Colca Canyon
Ferden går videre mot Chivay i Colca Canyon. På veien stopper vi for å smake på den lokale tedrikken ”Mate de Coca”. Vi passerer deretter Andesfjellene og får se lama, alpakka og innsjøer med trekkfugler. Etter ankomst til Chivay sjekker vi inn på vårt hotell og spiser lunsj. På ettermiddagen tar vi en kort spasertur i Chivay og kan deretter nyte de naturlig varme bassengene i Calera. Overnatting i Chivay.

Dag 7: Colca Canyon – Puno
Tidlig på morgenen drar vi til Colca Canyon som er dobbelt så dyp som Grand Canyon i USA. ”El Mirador” eller ”Cruz del Cóndor” ligger på et høyt platå der canyonen er på sitt dypeste. Utsikten er fantastisk og her kan man med litt hell se den store kondoren. Senere fortsetter vi mot Puno (ca. 5 timer) som ligger ved Titicacasjøen. Ovenratting i Puno.

Dag 8: Puno/Titicacasjøen
Vi begynner dagen med en utflukt til vakre Taquile som er en øy i Titicacasjøen. Øyboerne er kjent for sine fine håndvevde tekstiler og klær. På veien til Taquile besøker vi de flytende og kunstige anlagte Urosøyene som er laget av siv. Her lærer vi mer om hvordan hverdagslivet for Urosindianerne fungerer på disse spesielle øyene. Overnatting i Puno.

Dag 9: Puno – Cuzco
På morgenen tar vi en ekspressbuss (ca. 9 timer) mot inkafolkets gamle hovedstad Cuzco. Byen var også et kulturelt og religiøst sentrum for inkariket. På veien til Cuzco stopper vi ved forskjellige arkeologiske severdigheter. Overnatting i Cuzco.

Dag 10: Cuzco
Dagen byr på en interessant utflukt i og omkring den tidligere og vakre inkahovedstaden Cuzco. Vi besøker bl.a. den store Cuzcokatedralen som inneholder over 400 malerier. Senere besøker vi Soltemplet som var det viktigste religiøse templet under inkatiden. Ca. 8 km utenfor Cuzco ligger den imponerende Sacsayhuamánfestningen samt inkaruinene Qénqo, Puka Pukara og Tambomachay som vi også ser nærmere på. Overnatting i Cuzco.

Dag 12: Cuzco – Inkas hellige dal
Vi starter tidlig på morgenen og drar langs Vilcanotaelven gjennom små lokalsamfunn og stopper på flere spennende og historiske arkeologiske plasser, bl.a. ved de fascinerende sirkelrunde dyrkingsterrassene i Maras, og ved Pisacruinene som er et Machu Picchu i miniatyr. Det blir også tid til å spasere rundt på det fargerike Pisacmarkedet. Deretter besøker vi den gamle inkabyen Ollantaytambo som er bygget over ekte inkahus. Gatene og vannkanalene er igjen fra inkatiden. Festningen skråner oppover fjellsiden og her finnes flere forskjellige typer inkaarkitektur. Overnatting i Inkas hellige dal.

Dag 12: Inkas hellige dal – Machu Picchu – Cuzco
Det er tid for et av høydepunktene på vår reise i Peru, nemlig Machu Picchu. Vi begynner dagen med transfer til togstasjonen i Ollantaytambo og deretter en togreise (ca. 1,5 time) til Aguas Calientes, byen ved foten av Machu Picchu. Vi tar oss herfra med buss helt frem til porten til denne myteomspunnede og fascinerende byen som ligger dramatisk til oppe på en topp omgitt av grønne fjell på alle kanter. Machu Picchu er en av de mest spektakulære severdighetene i Sør-Amerika. Ruinbyden er også et av verdens syv nye underverk. Byen står dessuten på UNESCOs verdensarvsliste. På ettermiddagen tar vi buss og tog (ca. 4 timer) tilbake til Cuzco. Overnatting i Cuzco.

Dag 13: Cuzco – Lima
Transfer på morgenen fra hotellet til flyplassen. Fly fra Cuzco til Lima. I Lima drar vi på en bysightseeing i både den historiske og den moderne delen av byen. Avslutningsvis besøker vi det interessante Historiske og Arkeologiske museet som regnes som et av verdens beste. På kvelden samles vi til en herlig avskjedsmiddag. Overnatting i Lima.

Dag 14: Hjemreise fra Lima
For- og ettermiddagen fri for egne streiftog. Transfer til flyplassen på ettermiddagen for hjemreise. Måltider er inkludert på flyet.

Dag 15: Hjemkomst
Ankomst til Skandinavia.