Machu Picchu og Galápagosøyene

På denne reisen får du mulighet å besøke to av verdens mest populærer reisemål; Machu Picchu i Peru og Galapagosøyene i Ecuador. Peru er et land med en svært vennlig befolkning og her får vi oppleve storslagen natur kombinert med spennende historie. På reisen besøker vi inkaenes hellige dal, den fruktbare og viktige dalen som ligger utenfor den tidligere inkahovestaden Cusco. I dalen finnes mange interessante spor fra inkatiden. Vi kommer bl.a. å oppleve inkabyen Ollantaytambo, de mystiske sirkelrunde dyrkingsterrassene i Moray og det fargerike markedet i Pisac. Et av reisens høydepunkter er vårt besøk på Machu Picchu som nå også er oppført som et av verdens nye underverk. I nabolandet Ecuador besøker vi de fantastiske Galapagosøyene der vi får oppleve den unike floraen og faunaen på øyene. Her kommer nært innpå dyrelivet og kommer til å se sjøløver, kjempeskilpadder, iguaner, havsskilpadder og mange forskjellige fuglearter. Kombinasjonen med en svært spesiell  natur gjør at vi kommer hjem med minner for livet. På vår internettside kan du lese om våre andre reiser til Peru.

Dag 1: Avreise til Lima
Avreise fra Skandinavia til Peru. Vi ankommer Lima samme dag.  I Lima blir møtt av vår lokale representant og vi tar oss til vårt hotell for å hvile. Overnatting i Lima. Måltider er inkludert ombord på flyet fra Europa til Lima.

Dag 2: Lima
På morgenen drar vi ut på en bysightseeing for å gjøre oss kjent med Perus hovedstad. Vi kommer til å besøke både den historiske og den moderne delen av byen. På kvelden samles vi til en velkomstmiddag der vi bl.a. får nyte en tradisjonell danse- og musikkforestilling. Overnatting i Lima.

Dag 3: Lima
Dagen byr på et besøk på Limas historiske museum som regnes som ett av verdens beste. Senere besøker vi de bohemske bydelene Barranco og Chorillo og på ettermiddagen tar vi oss til Pachacamac som er et ruinområde fra inka- og preinkatiden. Området ligger ca. tre mil sør for Lima og dekker et område på fire kvadratkilometer. Her kan man se rester av mange tempel og pyramider fra forskjellige tidsepoker, bl.a. de store Soltempelet som inkafolket valfartet til under inkatiden. Overnatting i Lima.

Dag 4: Lima – Inkaenes hellige dal
På morgenen flyr vi fra Lima til Cusco, den gamle inkahovedstaden. Etter lunsj drar vi videre til Inkaenes hellige dal.  Her ser vi nærmere på Pisac-ruinene og de vakre dyrkingsterrassene fra inkatiden, og her er det en fantastisk flott utsikt over den fruktbare og vakre dalen. Deretter drar vi til det nærliggende og fargerike markedet i Pisac der man kan kjøpe alt fra tøy til frukt og grønnsaker. Overnatting i Inkaenes hellige dal.

Dag 5: Inkaenes hellige dal
Vi begynner tidlig på morgenen og drar gjennom små lokalsamfunn langs Vilcanota-elven. Vårt første stopp er ved de fasinerende sirkelrunde dyrkingsterrassene i Moray. Etterhvert ser vi nærmere på saltbassengene i Maras om kom til under inkaperioden. På ettermiddagen besøker vi inkabyen Ollantaytambo der byens festning omkranser byen med sitt torg og tempel. Her finnes flere typer av inkaarkitektur og gatene og vannkanalene er igjen fra inkatiden. Overnatting i Inkaenes hellige dal.

Dag 6: Inkaenes hellige dal – Machu Picchu – Cusco
Dagen byr på ett av høydepunktene på reisen, nemlig Machu Picchu! Vi starter med en togreise fra Ollantaytambo til Aguas Calientes, byen som ligger ved foten av Machu Picchu. Vi tar oss herifra med buss helt frem til porten av denne myteomspunnede og fasinerende ruinbyen som ligger dramatisk til på en topp omkranset av fjell nord-vest for Cusco. I dag er den en av de mest spektakulære severdighetene i Sør-Amerika og en av verdens syv nye underverker. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste. Overnatting i Cusco.

Dag 7: Cusco
Cusco var et kulturelt og religiøst sentrum for inkariket. Her drar vi ut på en bysightseeing og besøker den store katedralen ved Plaza de Armas samt Solens tempel, det viktigste tempelet under inkatiden. Straks utenfor Cusco kommer vi til bl.a. å se den veldige og imponerende Sacsayhuamán-festningen og de spesielle steinformasjonene i Quenko. Overnatting i Cusco.

Dag 8: Cusco – Lima
Tidlig formiddag fri for egne streiftog. På ettermiddagen flyr vi til Lima og sjekker in på vårt hotell. Overnatting i Lima.

Dag 9: Lima – Guayaquil
Vi forlater Peru og reiser til nabolandet i nord; Ecuador. På formiddagen flyr vi fra Lima til byen Guayaquil som ligger ved kysten i Eduador. Her blir vi møtt av vår lokale representant. Etter en felles lunsj drar vi ut på en liten bysightseeing før vi sjekker inn på vårt hotell. Overnatting i Guayaquil.

Dag 10: Guayaquil – Galapagosøyene
Etter frokost transporteres vi til flyplassen og på formiddagen flyr vi til øya Baltra på Galapagos. Deretter tar vi en kort båttur over til øya Santa Cruz for videre transport til vårt hotell som ligger i byen Porto Ayora. Her skal vi tilbringe de tre neste nettene. Overnatting i Porto Ayora.

Dag 11: Galapagsosøyene
Vi starter dagen med et besøk til Los Gemelos. Dette er to store, kollapsede vulkankratre som ligger på hver sin side av veien. Deretter besøker vi Charles Darwin Research Station som jobber for å bevare den unike floraen og faunaen på Galapagos. Her har vi mulighet å å se kjempekaktus og mange forskjellige fuglearter. Vi får også mulighet aå se på øyas mest kjente reptil; kjempeskilpadden. I dette området kan man også se forskjellige fulglearter og den unike Scalesia-skogen. Overnatting i Porto Ayora.

Dag 12: Galapagosøyene
I dag besøker vi North Seymour Island. Dette er en flat lavaøy som ligger like nord for Santa Cruz. Her finnes kolonier av blåfotsule og fregattfugler. Langs strendene gjør vi oss bekjent med sjøløver og den kjente, unike haviguanen. Her kan man også se pelikaner. Etter lunsj besøker vi Las Bachas med sin fine hvite korallstrand. På stranden har vi mulighet å se havsskilpadder og flamingoer. Overnatting i Porto Ayora.

Dag 13: Galapagosøyene – Guayaquil
Etter noen spennende dager på Galapagosøyene drar vi tilbake til fastlandet. På formiddagen transporteres vi til flyplassen og flyr tilbake til Guayaquil. Deretter drar vi til vårt hotell og sjekker inn. På kvelden samles vi til en avskjedsmiddag. Overnatting i Guayaquil.

Dag 14: Hjemreise fra Guayaquil
For- og ettermiddagen er fri for egne streiftog. Transfer til flyplassen og flyavgang på kvelden. Måltider er inkludert på flyet fra Gyayaquil til Europa.

Dag 15: Hjemkomst til Oslo
Fly til vår påstigningsplass.