Vennlige Vietnam

Mor og barn i hue, Vietnam

 Vår innholdsrike reise begynner i hovedstaden Hanoi med sin folkevrimmel, sine brede bulevarder, sjarmerende smågater og et virvar av smug i Gamlebyen – en gammel håndverks- og handelsbydel som stammer fra 1200-tallet og fremdeles syder av handel. Reisen fortsetter gjennom mer landlige deler av Vietnam og passerer fjelltrakter befolket av noen av Vietnams ulike minoriteter. I det sentrale Vietnam besøker vi den gamle keiserbyen Hue og den sjarmerende kystbyen Hoi An. I de sørlige delene av landet opplever vi metropolen Saigon og tar en utflukt til Mekong-deltaet. Vi reiser med buss, fly og båt og får oppleve det kulturelle og geografiske mangfoldet som utgjør Vietnam.

Dag 1: Reise til Vietnam (Hanoi)
Måltider er inkludert om bord på den lange flyturen.
 
Dag 2: Hanoi
Ankomst til Vietnams hovedstad Hanoi. Overføring til hotellet. Resten av ettermiddagen er fri, og om kvelden samles vi til en velkomstmiddag. (Middag)
 
Dag 3: Hanoi
Etter frokost reiser vi til Ba Dinh-plassen, der Ho Chi Minh kunngjorde Vietnams selvstendighet i 1945. Her besøker vi først Ho Chi Minhs mausoleum, der Vietnams landsfader ligger på lit de parade, og deretter besøker vi pålehuset der Ho Chi Minh bodde frem til sin død i 1969. Vi får også se den buddhistiske Pagoden på en søyle, et av Hanois fremste symboler, som ligger i nærheten. Deretter besøker vi Konfucius-tempelet Van Mieu (Litteraturens tempel), som stammer fra tidlig på 1000-tallet. Deretter tar vi sykkeltaxi gjennom kronglete smug i Gamlebyen ved Hoan Kiem-sjøen i det sentrale Hanoi og får se en mua roi nuoc-forestilling – et slags dukketeater der dyktige dukkemestere, skjult i kulissene, manøvrerer tredukker på en scene av vann. (Frokost, lunsj og middag.)
 
Dag 4: Hanoi – Halong-bukten
Etter frokost begir vi oss til Halong-bukten. Om bord på turbåten spiser vi lunsj (fisk og skalldyr), omgitt av Halong-buktens fantastiske skjærgård. Skjærgården er oppført på Unescos verdensarvliste og består av sukkertoppformede og jungelkledde småøyer, hvorav mange har dype, men godt skjulte grotter. Vi gjør strandhugg på en av øyene for å besøke en av de større grottene. Overnatting på båten. (Frokost, lunsj og middag.)
 
Dag 5: Halong – Hue
Vi ankommer havnen og drar til flyplassen for å fly til den gamle keiserbyen Hue. Overnatting i Hue. (Frokost og lunsj)
 
Dag 6: Hue    
Om formiddagen tar vi en elvebåt på Parfymeelven og besøker Thien mu-pagoden (et av Vietnams viktigste buddhistklostre) og noen av de mange palasslignende, keiserlige gravmonumentene som ligger langs elven. Om ettermiddagen besøker vi Hues citadell og keiserbyen. Overnatting i Hue. (Frokost og lunsj.)
 
Dag 7: Hue – Da Nang – Hoi An
Etter frokost drar vi til Hoi An. Under bussturen stopper vi på Hai Van-passet, hvor det er en nydelig utsikt over Sør-Kinahavet. Ved passet er det fremdeles noen bunkere som gjenstår etter Vietnamkrigen. Etter lunsj besøker vi det lille, men interessante Cham-museet, med sin unike utstilling av skulpturer fra det hinduistiske Champa-riket, som i sin tid lå i det som nå er det sentrale Vietnam. Vi stopper også ved Marmorfjellene og besøker en buddhistisk helligdom inne i en hule. Overnatting i Hoi An. (Frokost og lunsj.)
 
Dag 8: Hoi An
Kystbyen Hoi An har en lang historie og var i sin tid en av Vietnams viktigste handelsbyer. Hovedsakelig var det kinesiske kjøpmenn, men også mer langveisfarende handelsmenn fra for eksempel Japan og Europa, som fant veien dit for å drive internasjonal handel. Mange utlendinger, spesielt kinesere, kom for å bosette seg i byen. Dette har satt sine spor i den lokale arkitekturen, som oftest går i sør-kinesisk stil eller en kombinasjon av innenlandske og utenlandske elementer. Hoi An, med sin rike kulturarv og bilfrie bykjerne, er en av de triveligste og fredeligste byene i Vietnam. Byen er også oppført på Unescos verdensarvliste. Man kan lett ta seg rundt på egen hånd i Hoi An, og det er mange historisk interessante og vakre steder å besøke. Dessuten har byen utmerkede shoppingmuligheter. Stranden rett utenfor byen er også fin. Overnatting i Hoi An. (Frokost.)
 
Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh-byen (Saigon)
Overføring til flyplassen i Da Nang og fly til Ho Chi Minh-byen. Vi besøker Krigsminnemuseet og drar på en rundtur i byen, der vi får se noen av byens arkitektoniske severdigheter, som Gjenforeningspalasset (tidligere Sør-Vietnams presidentpalass), Notre Dame-katedralen og hovedpostkontoret. (Frokost og lunsj.)
 
Dag 10: Cu Chi-tunnelene
Etter frokost drar vi til Cu Chi-tunnelene. Under Vietnamkrigen nådde tunnelsystemet nesten alle byene i distriktet, noe som gjorde det mulig for den sør-vietnamesiske geriljaen og den nord-vietnamesiske hæren å dukke opp der fienden minst ventet det. Blant annet vil personell fra det vietnamesiske militæret vise oss hvordan geriljaens ulike feller ble konstruert. Ettermiddagen er fri til å utforske Ho Chi Minh-byen ytterligere på egen hånd. Lokalguiden gir gjerne forslag til interessante steder å besøke. Du kan for eksempel besøke noen av byens museer eller ta en tur til Cho Lon, som er Ho Chi Minh-byens Chinatown, kjent for sine gamle, vakre templer. Eller hvorfor ikke ta en shoppingtur? (Frokost og lunsj.) 
                  
Dag 11: Mekong-deltaet
Etter frokost reiser vi til Ben Tre-provinsen, 85 km fra Saigon, for å ta en båttur i Mekong-deltaet. Området er kjent for sine kokosnøttplantasjer, og vi besøker blant annet en kokosgodterimaker på en av øyene i deltaet. Ben Tre ble hardt rammet under Vietnamkrigen, men er nå et populært reisemål. (Frokost og lunsj.)
 
Dag 12: Ho Chi Minh-byen – Mui Ne
Etter frokost kjører vi buss til badestedet Mui Ne, som ligger en fire timers reise nordøst for Ho Chi Minh-byen. Mui Ne er kjent for sine fine sandstrender og enorme sanddyner. Her er det dessuten en golfbane og et stort antall restauranter å velge mellom. Ikke så langt unna badestedet ligger havnebyen Phan Thiet, for den som vil se mer av folkelivet i Vietnam. Overnatting i Mui Ne. (Frokost.)
 
Dag 13–14: Mui Ne
Dagen til strandliv og egne vandringer. Overnatting i Mui Ne. (Frokost.)
 
Dag 15: Hjemreise fra Ho Chi Minh-byen
Overføring til flyplassen utenfor Ho Chi Minh-byen om ettermiddagen, og fly til Sverige. Måltider er inkludert om bord på den lange flyturen. (Frokost.)
 
Dag 16: Ankomst til påstigningsstedet
Måltider er inkludert om bord på den lange flyturen.
 


AVREISE HEMKOMST AVREISE FRA PRIS FLYSELSKAP ANMERKNING BESTILING
2020-10-24 2020-11-08 Oslo 24 900
Emirates Åpent Bestill her
2020-11-07 2020-11-22 Oslo 24 900
Emirates Åpent Bestill her

Prisene er basert på nåværende (2019-12-11) kjente kostnader og valutakurser. Vi reserverer oss for prisendringer.

Alt dette er inkludert i prisen:
Flyreise Oslo til Hanoi og hjemreise fra Saigon
Innenlandsflyvninger i Vietnam
Alle flyskatter.
Hotell med frokost
Utflukter og måltider i henhold til program
Engelsktalende lokalguider
Svensktalende reiseleder (Nei for dager 12 - 15)

Bestilles mot tillegg:
Enkeltrom: 7 500 kr.
Avbestillingsforsikring: 6% av reisens pris

Prisen inkluderer ikke:
Tips til lokalguider og sjåfører ca. USD 55 per person

Informasjon om flytider - Emirates
Oslo - Dubai 14:10 - 23:55
Dubai - Hanoi 03:40 - 12:40 nästa dag

Saigon - Dubai 23:55 - 04:25
Dubai - Oslo 07:45 - 12:00

Muong Thanh Centre Hotel i Hanoi, Vietnam

Muong Thanh Hanoi Centre Hotel

Hanoi

Vietnam

Till hotellets hemsida
Starcity Hotel i Halong bukten

Startcity Hotel

Ha Long Bay

Vietnam

Till hotellets hemsida
Eldora Hotel i Hue, Vietnam

Eldora Hotel

Hue,Vietnam

Vietnam

Till hotellets hemsida
Green Heaven Hoi An Hotel, Vietnam

Green Heaven Hoi An Resort & Spa

Hoi An

Vietnam

Till hotellets hemsida
Muong thanh Saigon Center, Vietnam

Muong Thanh Saigon Centre

Saigon

Vietnam

Till hotellets hemsida
Cliff resort i Mui ne, Vietnam

Cliff Resort

Mui Ne

Vietnam

Till hotellets hemsida